Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La demarcació de Lleida incorporarà el ciberassetjament al nou protocol contra la violència de gènere

La demarcació de Lleida incorporarà el ciberassetjament al nou protocol contra la violència de gènere

La Taula Institucional que aborda cada any la problemàtica s'ha tornat a reunir després que l'any passat el 155 ho va impedir. El document vol incorporar noves realitats sorgides després de l'actual, aprovat l'any 2012
Reunió de la Taula Institucional per a l'abordatge de la violència de gènere (Foto: ACN)
07/05/2019 18:26

La demarcació de Lleida tindrà un nou protocol contra la violència de gènere l'any 2020, que com a novetat incorporarà la investigació del ciberassetjament; és a dir, l'assetjament en l'àmbit de la parella a través d'internet, mòbil o xarxes socials.

El nou protocal l'han anunciat el delegat del Govern a Lleida, Ramon Farré, i la presidenta de l'Institut Català de les Dones, Núria Balada, després de la Taula institucional per a l'abordatge de la violència masclista celebrada aquest dimarts a Lleida. L'objectiu, segons Farré, és que el nou document incorpori "tot allò que ha anat canviant des que es va aprovar l'anterior, l'any 2012". Per això, també s'hi abordarà comportaments abusius en l'àmbit escolar o bé en locals d'oci. També permetrà millorar l'atenció a les víctimes i la detecció de casos per part dels professionals. Durant el 2018, el Servei d'Informació i Atenció a les Dones ha atès 1.957 dones a la demarcació de Lleida, 27 més que l'any passat.

El delegat el Govern a Lleida ha lamentat que la reunió, que sol ser anual, hagi trigat gairebé dos anys a fer-se per culpa de la imposició del 155 a Catalunya per part del govern espanyol la tardor del 2017. Farré creu que el nou document vehicularà la col·laboració institucional i serà pràcticament un "manual d'actuació", tot incidint sobretot en la prevenció, a partir fins i tot d'infants de 10 anys.

Núria Balada creu que el nou protocol serà una bona eina que permetrà millorar l'atenció a les víctimes i també la detecció de casos de risc per part dels professionals. Pel que fa a l'atenció que es fa en els serveis d'Informació i Atenció a les Dones, en consells comarcals i a la delegació del Govern de Lleida, un 35,64% de les ateses l'any passat tenien entre 41 i 50 anys; i un 27,9% entre 51 i 60 anys. Segons Balada, "als adolescents els costa més trucar i demanar ajuda als serveis públics, i cal treballar per arribar als joves", reconeix Balada.

L'ICD, contra el programa de Vox

D'altra banda, Balada ha lamentat missatges com els del partit d'extrema dreta Vox, que "qüestionen i rebutgen la llei integral de violència masclista". Per la directora de l'ICD, "les polítiques d'igualtat de gènere no poden ser una arma electoral",i considera que cal posar "una línia vermella" a aquells partits que "amenacen el retrocés de les drets de les dones i vulneren els drets humans".

Mostrar formulari de contacte