Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La Diòcesi d'Urgell ha invertit el 2006 més d'un milió d'euros en la rehabilitació de patrimoni

La Diòcesi d'Urgell ha invertit el 2006 més d'un milió d'euros en la rehabilitació de patrimoni

Aquest cap de setmana se celebra la col•lecta de Germanor, l’única durant l’any en què les parròquies recullen donatius específics per a l’església
Col.legiata de Castellbò
15/11/2007 11:45

La Diòcesi d’Urgell ha tancat l’exercici del 2006 amb un pressupost equilibrat -uns ingressos de 3.518.930 euros i unes despeses de 3.513.692 euros- malgrat l’esforç inversor en la rehabilitació de patrimoni cultural i religiós. La conservació d’edificis, esglésies i equipaments parroquials, ha suposat una despesa d’1.039.588 euros.

El Vicari Episcopal d’Economia, Mn. Josep M. Mauri ha assegurat que des de la Diòcesi “hi ha una voluntat d’optimitzar al màxim el patrimoni i de rehabilitar-lo”. En aquest sentit, el responsable econòmic del Bisbat ha apuntat al fet que “a nosaltres se’ns demana no solament conservar aquest llegat, sinó optimitzar-lo, pensant no solament en nosaltres, sinó en les futures generacions de creients”.

Segons un comunicat de premsa fet públic aquest matí, l’anàlisi comptable de la Diòcesi permet comprovar que “el pressupost conserva la tendència dels darrers anys a un moderat superàvit, que ascendeix a 5.238 euros”. En el capítol de ingressos, és força representatiu el diners es reben de col•lectes, donatius i de subscripcions: 1.603 244 euros. De la Conferència Episcopal Espanyola s’ha percebut 942.414 euros i les aportacions de les diverses institucions rebudes directament pel Bisbat destinades a la restauració d’esglésies han ascendit a un total de 414.678 euros.

Pel que fa a les despeses, a més de la inversió patrimonial, també han estat importants les despeses en activitats pastorals i assistencials, en què s’han invertit 334.412 i les aportacions solidàries per a accions socials i d’Església universal que han estat de 247.384. S’han pagat en tributs i despeses financeres 59.944 euros.

El Bisbe d’Urgell, Mons. Joan-Enric Vives, ha assenyalat en el context de la celebració de la diada de Germanor que “ens cal anar difonent amb encert tot allò que l’Església Catòlica fa i aporta a la societat: és present en els esdeveniments importants de la vida, com ara el baptisme, l’eucaristia, la confirmació, el matrimoni, les malalties, les exèquies.... i aporta valors permanents que enalteixen la dignitat de la persona”. Mons. Vives també ha destacat que l’església “ajuda els més necessitats, té presència en el mon educatiu i cultural... i envia missioners de pau”. Segons ha indicat, “és important ajudar econòmicament per dur a terme aquesta missió”. El bisbe ha demanat als fidels fer un esforç enguany i “estar atents en el moment de fer la pròpia declaració”, ja que enguany desapareix l’exempció de l’IVA, s’eliminen les aportacions directes de l’estat amb càrrec als pressupost generals i s’incrementa el coeficient dels qui marquin la “x” en la seva declaració de renda.

Mostrar formulari de contacte