Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La Diputació aposta per fer un front comú institucional davant el possible tancament de l'Acadèmia de Talarn

La Diputació aposta per fer un front comú institucional davant el possible tancament de l'Acadèmia de Talarn

Joan Reñé afirma que cal ser ''seriosos i exigents'' perquè la clausura temporal de les instal·lacions del Pallars no acabi sent una realitat

27/03/2012 17:30

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha apostat per fer un front comú institucional davant un possible tancament temporal de l'Acadèmia Bàsica de Suboficials de Talarn. Tot i que el Ministeri de Defensa ha assegurat que encara no s'ha pres una decisió definitiva, des del territori s'afirma que als responsables de l'Acadèmia ja se'ls ha comunicat el tancament de les instal·lacions a partir del juliol. Reñé ha recordat que això suposaria la pèrdua de 800 llocs de treball directes i indirectes i ha afegit que cal ser ''seriosos i exigents'' perquè la situació acabi reconduint-se.

El president de la corporació provincial ha expressat una ''gran" preocupació en relació amb el possible tancament de l'Acadèmia militar de Talarn, "pel que suposa econòmicament i socialment per al conjunt de la comarca del Pallars Jussà". En aquest sentit, ha indicat que totes les empreses de Tremp i la comarca tenen la seva activitat econòmica molt vinculada al centre militar. Així mateix, ha fet referència a les nombroses persones que al llarg dels anys s'han establert a la zona per treballar a l'Acadèmia.

De moment, el president de la Diputació ha parlat amb el delegat del Govern a l'Alt Pirineu i Aran i amb el president del Jussà, que li han manifestat el seu malestar. Per aquest motiu, també ha establert converses amb la subdelegada del Govern espanyol a Lleida, Inma Manso, a qui ha demanat que traslladi a Defensa la petició que la decisió de tancar l'Acadèmia no es prengui ''d'un dia per l'altre''. Per Reñé, "aquestes coses s'han de planificar amb temps i cal preveure complements i alternatives perquè la gent afectada pugui quedar-se al Pallars".

Manso demana informació al Ministeri de Defensa

La subdelegada del Govern espanyol a Lleida, Inma Manso, ha declarat a través d'un comunicat de premsa que l'única informació contrastada que té en aquests moments sobre el possible tancament de l'acadèmia és que l'activitat docent es reduirà a partir del curs vinent "per un canvi en el pla d'estudis". ''Però això ja se sabia i ja va ser anunciat l'any passat'', ha afegit. Per això, Manso ha explicat que ha demanat informació al Ministeri de Defensa i està a l'espera de rebre més detalls sobre les ''intencions reals del ministeri en relació amb l'Acadèmia de Talarn''.

Mostrar formulari de contacte