Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La Diputació de Lleida aprova que la Val d'Aran no formi part de cap vegueria

La Diputació de Lleida aprova que la Val d'Aran no formi part de cap vegueria

21/10/2008 10:19

La Diputació de Lleida ha aprovat aquest divendres, amb els vots de Convergència i Unió i el Partit Popular i amb el suport del grup de govern Unitat d'Aran, una moció que exigeix a la Generalitat que no s'inclogui la Val d'Aran a la futura Vegueria de l'Alt Pirineu. El text sol.licita que el territori aranès quedi al marge de la nova organització territorial de Catalunya. Els grups del PSC i ERC han rebutjat la proposta, justificant que no especifica quin 'encaix' ha de tenir l'Aran i que 'si no ha de formar part de la nova organització territorial de Catalunya, tant pot anar-se'n amb l'Aragó, com amb França', segons el president, Jaume Gilabert.

En el ple de la Diputació d'aquest divendres també s'ha aprovat una moció del grup Popular, per reclamar la millora de l'eix viari que connecta el Segrià amb l'Alt Empordà. La diputada del PP, M. José Horcajada, ha defensat aquesta reivindicació com a foment del reequilibri territorial. Assegura que beneficiarà les comarques del Segrià, la Noguera, l'Alt Urgell, el Solsonès, el Berguedà, el Ripollès, la Garrotxa i l'Alt Empordà. El diputat d'ERC, Josep Cosconera, ha recordat que la part d'aquest eix des de Ripoll fins a Figueres s'ha de reclamar a l'Estat, i per tant, no només a la Generalitat com demanava el PP. La moció s'ha aprovat per unanimitat.

L'alcalde de Lleida s'oposa a les vegueries

D'altra banda, l'alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha reafirmat aquest divendres la seva posició contrària a la nova ordenació territorial de Catalunya per vegueries. 'A les Terres de Lleida no ens afavoreix separar-nos del Pirineu', ha declarat Ros, que ha confessat la seva por en què la divisió per vegueries faci perdre la influència de Lleida sobre el nord de l'actual demarcació. El paer en cap va fer aquestes declaracions en un dinar-col·loqui amb els enginyers de camins, canals i ports de Lleida.

Mostrar formulari de contacte