Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La Diputació de Lleida finançarà amb 2 milions d'euros la despesa ordinària dels ajuntaments

La Diputació de Lleida finançarà amb 2 milions d'euros la despesa ordinària dels ajuntaments

28/09/2011 17:29

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha anunciat que s'està estudiant la possibilitat, de cara al pressupost del 2012, d'establir una línia de finançament transversal destinat a tots els municipis de la demarcació perquè els ajuntaments puguin fer front a la despesa ordinària. Aquests diners, que es calcula que ascendirien a uns dos milions d'euros, anirien destinats principalment a educació i sanitat i s'estalviarien fent una millor gestió dels serveis externs que contracta la Diputació.

Reñé, que s'ha reunit aquest dimecres amb els alcaldes de les capitals de comarca de la demarcació de Lleida, també ha anunciat la possibilitat de crear una central de compres i ha apostat per mancomunar serveis. Tot i que aquest últim punt no s'ha acabat de definir, Reñé ha explicat que la Diputació podria centralitzar les demandes de compra dels ajuntaments, per exemple, de mobiliari urbà per buscar ofertes a l'engròs en diverses empreses.

Tots els alcaldes han coincidit també en donar suport al comerç local, facilitar la creació d'empreses i potenciar el turisme. "El territori té singularitats que el fan especial i atractiu i no ens hem de quedar en aprofitar l'aeroport per potenciar només el turisme d'hivern", ha explicat Reñé.

Tot i la situació econòmica "que fa difícil abordar inversions en infraestructures", arran de les demandes dels alcaldes, Reñé s'ha compromès també a treballar per millorar les comunicacions a les comarques de muntanya així com la línia de ferrocarril Lleida-Barcelona que passa per Manresa i que encara avui és, ha dit, "tercermundista".

Reñé ha anunciat pel 2012 la creació d'una línia de finançament transversal d'uns dos milions d'euros destinats a fer front a les despeses ordinàries pel que fa a centres educatius, sanitaris o instal·lacions esportives, entre d'altres, de tots els municipis de la demarcació.

Mostrar formulari de contacte