Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La Diputació de Lleida ha destinat 13 milions d'euros a l'Alt Urgell durant els darrers quatre anys

La Diputació de Lleida ha destinat 13 milions d'euros a l'Alt Urgell durant els darrers quatre anys

Joan Reñé ha visitat aquest dimecres la nova caldera de biomassa del Sant Hospital i diversos equipaments finançats per l'ens provincial Agraïment del Consell d'Alcaldes al suport econòmic i de serveis de la Corporació
Joan Reñé - Visita a la Fundació Sant Hospital
11/02/2015 12:44

La Diputació de Lleida ha destinat els darrers quatre anys a l'Alt Urgell més de 13 milions d'euros. Així ho ha especificat aquest dimecres a la Seu d'Urgell el president de la corporació lleidatana, Joan Reñé, que ha inaugurat la jornada "L'acció internacional: una oportunitat de desenvolupament local" i ha visitat la Fundació Sant Hospital de la Seu d'Urgell.

Reñé ha subratllat que l'objectiu final de les inversions ha estat "respondre a les necessitats dels ciutadans i no permetre una pèrdua de qualitat de vida al territori". Les partides pressupostàries que ha destacat han estat les destinades a vies, camins i obres, aspectes culturals i patrimonials o al suport directe a les administracions locals i comarcals.

Alguns dels projectes on ha invertit la Diputació en matèria de xarxa viària són el condicionament, eixamplament, millora i pavimentació asfàltica de la carretera LV-5134, de Noves de Segre als Castells; el reforçament del ferm i millora de drenatge a la carretera LV-4008, de la C-462 a Ortedó, o l’arranjament ferm camí d’accés a Argestues i Berén.

Bona coordinació entre les administracions

D'altra banda, el president de la Diputació ha insistit en la bona coordinació existent amb els consells comarcals i ajuntaments, i ha reiterat la seva oposició a la Llei de Racionalització i Sostenibilitat de les Administracions Locals (LRSAL) imposada per l'Estat Espanyol. 

Pel que fa a l'esforç econòmic fet a l'Alt Urgell, Reñé s'ha referit de forma especial a la inversió d'1,6 milions d'euros al Sant Hospital de la Seu d'Urgell. "Estem al costat de l'Ajuntament urgellenc i la Fundació per tirar endavant aquest important servei per a la ciutadania", ha afirmat. Entre els projectes que s'hi han materialitzat s'inclou la compra d'un colonoscop i un mamògraf, a més de la construcció d'una caldera de biomassa.

Visita a la Fundació Sant Hospital

Precisament, Joan Reñé ha visitat la Fundació Sant Hospital, on ha estat rebut pel doctor Mateu Huguet, gerent del Sant Hospital, i Jordi Fàbrega, director assistencial de la Fundació Sant Hospital. Després d'una visita per les instal.lacions, el president de la Diputació ha mantingut una reunió amb els membres del Patronat, que presideix Albert Batalla, alcalde de la Seu.

Agraïment del Consell d'Alcaldes

En el marc del Consell d'Alcaldes, el president del Consell Comarcal de l'Alt Urgell, Jesús Fierro, va agrair ahir el suport de la Diputació durant aquesta legislatura, destacant-ne els ajuts, per exemple, a les llars d'infants.

Mostrar formulari de contacte