Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La Diputació de Lleida reclama la continuïtat de l'acadèmia de Talarn

La Diputació de Lleida reclama la continuïtat de l'acadèmia de Talarn

26/04/2012 18:51

La Diputació de Lleida ha aprovat aquest divendres dues mocions sobre el futur de l'acadèmia de suboficials de Talarn (Pallars Jussà) davant la manca de confirmació encara, per part del Govern espanyol, de si es fa efectiu el tancament o no. Fa just un mes que la Diputació va demanar entrevistar-se amb el ministre de Defensa, i encara no ha rebut resposta.

El ple ha debatut una moció de CiU, PP i el PSC, per reclamar que es mantingui oberta per l'impacte econòmic que suposaria el seu tancament. ERC ha presentat una moció alternativa demanant plans de futur per aquesta infrastructura en cas que es tanqui. Aquesta proposta també s'ha aprovat, però només amb els vots de CiU, després que hagi estat impossible el consens.

El PP ha criticat que ERC ja pensi en el després quan "encara no està clar que es tanqui, sinó que ara s'estan estudiant totes les possibilitats per fer viable l'acadèmia", ha dit el portaveu popular, Salvador Puy. Segons ell "s'han tret de context unes informacions i ja es dóna l'acadèmia per tancada" quan simplement acaba el curs, a l'espera de l'inici del proper curs on el Pla Bolonya reduirà el nombre d'hores de formació a l'acadèmia.

La portaveu de CiU, Rosa Pujol, i el diputat del Pallars, Xavier Pont, han insistit en que "si es tanca l'acadèmia podria suposar grans conseqüències per les terres de Lleida".

Per la seva banda, els socialistes han mostrat la seva "perplexitat" pels posicionaments del PP i ERC davant el tema i els ha demanat consens. De fet, el portaveu del PSC, Miquel Aguilà, ha reclamat a Esquerra que es sumés "a la major" però finalment els republicans no ho han fet.

Compliment dels acords agraris

El ple de la Diputació de Lleida també ha aprovat aquest dijous, de forma consensuada, una moció per reclamar al Parlament de Catalunya el compliment de tots els acords adoptats al Parlament de Catalunya, el 14 d'abril de 2010, sobre el món agrari. El grup de CiU ha dit que ja s'hi està treballant fort mentre el Partit Popular els ha recriminat que encara "no s'ha fet res". Finalment s'ha rebutjat una moció del PP sobre la distribució del finançament als consultoris locals. El grup d'ERC ha criticat la moció en un moment de retallades a la sanitat "i del manteniment d'uns ministeris com el d'Eduació o Sanitat que tenen transferides les seves competències a les autonomies".

A banda, el Ple de la Diputació d'aquest dijous ha aprovat també un reconeixement de crèdits de factures del 2011, a més de la modificació del pressupost per incloure-hi el romanent de tresoreria de l'any passat.

Mostrar formulari de contacte