Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La Diputació ha celebrat el darrer ple del mandat

La Diputació ha celebrat el darrer ple del mandat

Jaume Gilabert s'acomiada defensant els governs de coalició i destacant la feina feta La constitució de la nova Diputació està prevista per al pròxim dilluns, 11 de juliol

Diputació de Lleida
Diputació de Lleida
08/07/2011 10:18

La Diputació de Lleida ha celebrat aquest dijous l’últim ple d’aquest mandat per aprovar els esborranys de l’acta de la sessió ordinària de 26 de maig i extraordinària de 30 de juny. La sessió també ha servit per fer els comiats oficials dels diputats i diputades de la corporació, que ha estat governada pel PSC, ERC i ICV durant els últims quatre anys.

Durant la sessió, el president de la Diputació de Lleida, Jaume Gilabert, ha explicat que a Catalunya “encara estem molt poc acostumats als governs de coalició respecte a Europa, on són un fet normalitzat, i acostumen a rebre més crítiques i més prejudicis per part de la societat en general que un govern de majoria d’un sol partit, però tots sabem que són tan legítims uns com els altres”.  En aquest sentit, Gilabert ha destacat la unitat d’aquest govern de coalició, ja que el “fet de governar tres partits no ha representat res negatiu en els quatre anys” i s’ha mostrat “molt satisfet dels resultats vers la feina feta d’aquest govern i també de les bones relacions que hi ha hagut entre tots els integrants”.

En la seva intervenció, el fins ara president de la Diputació ha indicat que la principal gratificació que ha trobat “ha estat la dels alcaldes i alcaldesses, molts dels quals m’han mostrat la seva gratitud per l’ajuda que han rebut de l'ens, per noves línies que hem obert, per l’atenció dispensada als nuclis petits i per nous serveis posats en funcionament”. També ha agraït específicament el suport dels grups polítics de l’oposició i la suma d’esforços, ja que “quan ha estat necessari pel territori, en temes de vital importància, hem aconseguit ser una sola veu, i aquest consens és per mi el millor dels reconeixements a tots els esforços. Aquesta Diputació ha sabut liderar els interessos del territori, i el territori ha respost sempre”.

Gilabert ha exemplificat la unitat amb temes com "la defensa de l’interès comú, en temes com el difícil consens aconseguit per les ZEPA, en aturar el transvasament del riu Segre, en les millores incloses al Pacte Nacional d’Infraestructures, en la incorporació del tercer carril del túnel de Vielha, en la defensa dels agricultors respecte als incendis i en tants altres”.

També ha manifestat sentir-se “especialment satisfet de les relacions mantingudes amb altres institucions, tant la Paeria de Lleida, com els ajuntaments i consells comarcals, i especialment la Generalitat, amb la que hem sabut trobar unes aliances que han beneficiat molt les nostres comarques, i hem treballat plegats; així com amb el Conselh Generau d’Aran”.

Finalment, Jaume Gilabert ha fet una menció especial als diputats i diputades que no repetiran el proper mandat i ha afegit que és el “sistema d’elecció indirecta d’aquesta institució el que ens porta a aquests canvis, que tots assumim perquè són les actuals regles del joc democràtic”. No obstant això, ha afegit que “no hem de renunciar a canviar-les perquè fora bo que els ciutadans i ciutadanes poguessin votar valorant la feina feta de cada polític”.

Igualment ha manifestat el seu desig que en els propers anys les diputacions siguin substituïdes per les vegueries com a administració més propera a la ciutadania i més pròpia de Catalunya.

Finalment, ha agraït a tots els funcionaris de la Diputació la seva feina i ha fet un reconeixement a tot l’equip d’assessors per la seva feina silenciosa i constant.

La constitució de la Diputació de Lleida està previst per al pròxim dilluns 11 de juliol.

Mostrar formulari de contacte