Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La Diputació subvencionarà empreses que promocionin productes locals en fires internacionals

La Diputació subvencionarà empreses que promocionin productes locals en fires internacionals

15/02/2010 17:59

El Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida ha presentat aquest dilluns la línia d'ajuts a les empreses per a aquest 2010. Com a novetat, l'ens subvencionarà amb 2.000 euros les empreses de la demarcació que es promocionin en una fira internacional. Aquests diners es poden destinar per exemple a pagar part de l'estand, una traducció simultània o part de la documentació promocional.

A més, enguany es mantenen les subvencions als ens locals i a les entitats sense ànim de lucre que impulsin el desenvolupament social i econòmic de les comarques de Lleida i que generin ocupació. El president de la Diputació, Jaume Gilabert, afirma que el més important és donar suport als emprenedors en aquests moments de crisi.

La línia d'ajuts de la Diputació de Lleida a les empreses per al 2010 es divideix en tres línies. La primera d'elles, de 300.000 euros, es destina als ens locals que presentin per exemple projectes destinats a la promoció de productes autòctons i la creació d'ocupació. La segona, que compta amb 100.000 euros, està destinada a projectes d'entitats sense ànim de lucre que tinguin com a objectiu el desenvolupament social de la demarcació i creïn feina o millorin les condicions laborals.

Els projectes per a qualsevol d'aquestes dues subvencions es poden presentar fins al 26 de febrer i la Diputació subvencionarà fins al 75% de l'activitat, amb un mínim de 3.000 euros i un màxim de 30.000. Enguany es podran presentar un màxim de dues sol·licituds per empresa per tal de repartir millor les subvencions.

Com a novetat, enguany s'obre una altra línia d'ajuts que compta amb una partida de 40.000 euros. Les empreses que es podran acollir a aquesta subvenció són aquelles que promocionin els productes de Lleida internacionalment. La Diputació donarà fins a 2.000 euros a fons perdut a cada empresa que participi directament en una fira catalogada com a internacional per pagar part de l'estand o de l'edició de documentació promocional o fins i tot, si fos necessari, contractar una traducció simultània. El termini per presentar sol·licituds acaba també el 26 de febrer.

L'objectiu de la Diputació, segons Gilabert, és que s'implantin noves empreses al territori i que les que ja existeixen puguin augmentar la seva capacitat de generar ocupació i dinamisme econòmic.

Mostrar formulari de contacte