Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La Diputació aprova licitar la redacció del Pla Zonal de la seva xarxa de carreteres

La Diputació aprova licitar la redacció del Pla Zonal de la seva xarxa de carreteres

L'objectiu és definir quines vies locals poden ser assumides per l'ens provincial i quines no compleixen els requisits per incorporar-les. També s'ha acordat la reforma de l'accés al túnel del Cadí des de Prats i Sansor, amb un inversió de 242.000 euros

Municipi de Bellver de Cerdanya
Municipi de Bellver de Cerdanya
30/12/2020 14:35

La Junta de Govern de la Diputació de Lleida ha aprovat, en l'última reunió d'aquest 2020, la licitació del contracte d'assistència tècnica per redactar el Pla Zonal de la seva xarxa local de carreteres. El pressupost d'aquest document és de 217.800 €.

Segons ha explicat el diputat provincial de Serveis Tècnics, Marc Baró, aquest instrument de planejament "ha de definir de manera justificada els camins municipals que es poden incorporar a la xarxa local de carreteres titularitat de la Diputació de Lleida", com també "definir aquells itineraris de la xarxa local existent que poden ser desclassificats, per no reunir les condicions funcionals mínimes per a considerar-se carreteres locals".

En aquest sentit, darrerament diversos ajuntaments del Pirineu han demanat que el manteniment d'algunes de les seves vies locals sigui assumit per la Diputació. Els alcaldes implicats argumenten que, en general, els consistoris que dirigeixen tenen pocs habitants -i també poc pressupost propi- però han de gestionar termes municipals força grans i, per tant, amb una extensió important de quilòmetres pel que fa a carreteres i camins.

La selecció dels camins que es proposi classificar o desclassificar com a carreteres de la xarxa local de la Diputació hauran de complir amb els indicadors que estableix la legislació sectorial de carreteres de Catalunya i aniran acompanyades d’un estudi econòmic que justifiqui que les inversions a realitzar seran econòmicament sostenibles per a la Diputació de Lleida. L’aprovació definitiva de la proposta de Pla zonal és competència de la Generalitat de Catalunya i durant la tramitació del pla aquest estarà sotmès a exposició pública.

Millora del drenatge i rehabilitació del ferm entre Prats i Sansor i l'accés a la C-16

En aquesta mateixa reunió, aquest dilluns, la Diputació també ha aprovat iniciar la licitació de la millora del drenatge i la rehabilitació del ferm de la carrereta local LP-4033B, entre el municipi de Prats i Sansor i el poble de Baltarga (Bellver de Cerdanya), que connecta amb l'accés nord-oest del túnel del Cadí. L’obra, que té un pressupost base de licitació de 241.999 €, IVA inclòs, servirà per adequar 2 quilòmetres del tram que dóna accés a la C-16.

L'objectiu és millorar l'estat d'aquesta via, que també és força utilitzada com a connexió més recta entre Bellver de Cerdanya i Alp sense haver de passar per la carretera del túnel del Cadí. En aquest sentit, recentment la Diputació de Girona ja va reformar el seu tram d'aquesta via, entre Alp i el límit provincial.

Mostrar formulari de contacte