Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La Diputació avançarà 16 milions d'euros a ajuntaments i consells comarcals per liquidar pagaments pendents de la Generalitat

La Diputació avançarà 16 milions d'euros a ajuntaments i consells comarcals per liquidar pagaments pendents de la Generalitat

L'ens ha aprovat participar al Pla Extraordinari d’Assistència Financera, en què hi seran presents totes les diputacions. El ple dóna llum verd també a un nou conveni de teleassistència per a més de 1.380 usuaris
Ple de la Diputació de Lleida (21.06.2016) (Foto: Diputació de Lleida)
22/06/2016 12:17

Més de 150 ajuntaments de la demarcació de Lleida rebran els pagaments en concepte d’anualitats pendents de PUOSC, i 100 els rebran en concepte de Fons de Cooperació Local, gràcies a l’aportació de 15,9 milions d’euros que la Diputació de Lleida farà properament per liquidar pagaments pendents de la Generalitat de Catalunya. La col.laboració es materialitzarà amb la signatura d'un conveni, que també beneficiarà els consells comarcals.

El president de l'ens provincial, Joan Reñé, ha explicat que aquest serà el tercer conveni que les diputacions catalanes proposen per fer front a la crisi econòmica i financera que pateix la Generalitat i que provoca que algunes obligacions reconegudes es trobin pendent de pagament al món local. Els convenis que han precedit el del 2016 se signaren l’any 2012 i al 2014 i estipulen el retorn dels imports prèviament avançats.

El Ple també s’ha pronunciat  per majoria a favor de la unitat de les col·leccions d’art del Museu de Lleida i del MNAC. En concret, s’ha adherit al manifest de la Plataforma d’Entitats Culturals, tal com es comprometé a impulsar el president Reñé.

Nou conveni de teleassistència per a més de 1.380 usuaris

Entre els punts més destacats pel que fa a consignació pressupostària, el Ple també ha aprovat el conveni de teleassistència amb els consells comarcals i el departament de Treball, Afers socials i Famílies, perquè més de 1.380 persones disposin del servei de teleassistència a les seves llars. L’import del conveni és de 400.000 euros i inclou els ajuts d’urgència que es gestionen des d’aquests ens locals. Així mateix, la Diputació de Lleida també aportarà més de 430.000 euros per finalitzar les obres del Centre de Salut Infanto-juvenil per a persones amb discapacitat i trastorns de conducta que finança a Juneda; i 20.000 euros més per les activitats de l’Associació Aremi.

A més, la Corporació ha donat llum verda el projecte corresponent a la tercera fase del Projecte de la Variant d’Ivars d’Urgell, i a la col.laboració de 160.000 euros amb l’Ajuntament de Les per a la reconstrucció de la passarel.la de vianants sobre el riu Garona, malmesa durant les riuades de la Val d’Aran.

Mostrar formulari de contacte