La Diputació de Lleida analitza les necessitats dels ajuntaments en matèria d'habitatge social
L'ens ha enviat una enquesta a les alcaldies per mesurar l'abast de la línia de subvencions que caldria posar en marxa. El personal del Bus de la Salut s'incorpora a la realització de tests de diagnòstic ràpid en residències
La Diputació de Lleida ha començat a elaborar una radiografia de les necessitats dels ajuntaments de la demarcació en matèria d'habitatge social, amb l'objectiu d'estudiar una línia d'ajut als municipis que disposin d'aquest tipus de pisos.
Des de l'Àrea d'Igualtat s'ha enviat una enquesta a totes les alcaldies en què se'ls requereix informació precisa sobre si el seu ajuntament disposa d'habitatges, de propietat municipal o cedits, que destinin a polítiques socials; si aquests immobles requereixen rehabilitacions o millores, i si han detectat al seu municipi habitatges buits que es puguin destinar a aquesta finalitat. També es requereix la despesa anual que cada ajuntament destina al manteniment d'aquest servei social.
Amb la resposta de les enquestes, la Diputació podrà valorar amb exactitud l'abast d'una possible línia de subvencions als ajuntaments de la demarcació que sigui "suficient, transparent i justa" per facilitar-los la prestació d'aquests serveis socials.
En un altre ordre de coses, el personal del Bus de la Salut, integrat per set sanitaris i un xofer, s'ha incorporat aquesta setmana a la realització de tests de diagnòstic ràpid de la covid-19 a residències de gent gran. L'Atenció Primària de Lleida coordina aquesta actuació que s'efectuarà a tots els residents i personal de treball de les residències on s'han registrat contagis. Tindrà una durada mínima de dues setmanes i la quantitat diària de proves dependrà del volum que el laboratori pugui assumir.
El Bus de la Salut, que recorre durant l'any municipis d'arreu de la plana de Lleida i del Pirineu, va aturar la seva activitat el 16 de març tot seguint les recomanacions i mesures organitzatives adreçades als centres del sistema sanitari de Catalunya. És un projecte de recerca finançat per la Diputació de Lleida i liderat per la Fundació Renal Jaume Arnó, conjuntament amb el Departament de Salut i el Servei Científico-Tècnic Unitat de Diagnòstic i Tractament de Malalties Aterotrombòtiques (UDETMA) de l'IRBLleida, que van posar en marxa el gener del 2015 pel diagnòstic precoç de malalties cardiovasculars i renals.