Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La Diputació de Lleida comença a distribuir 50.000 mascaretes i 1.200 ulleres de protecció

La Diputació de Lleida comença a distribuir 50.000 mascaretes i 1.200 ulleres de protecció

Es farà enviaments a cada comarca perquè ajuntaments i consells les reparteixin, especialment a personal d'ens públics i de serveis essencials. A la demarcació hi ha uns 8.100 treballadors públics locals
Coordinació de l'enviament de mascaretes comprades per la Diputació de Lleida (Foto: DdL)
14/04/2020 11:55

La Diputació de Lleida ha començat aquest dimarts la distribució de les 50.000 mascaretes i 1.200 ulleres de protecció contra el coronavirus que va comprar la setmana passada a una empresa que, amb l'aval del Departament de Salut, ha tramitat la importació.

Un equip de treballadors l'ens, degudament protegits, ha començat a confeccionar els lots per comarques dins el magatzem del complex de la Caparrella. Aquest dimecres a primera hora seran enviats als dotze consells comarcals de la demarcació i al Conselh Generau d'Aran per membres del Parc Mòbil. Seran els consells comarcals els que faran arribar les mascaretes i les ulleres als seus municipis, tal com ha coordinat amb ells el diputat de l'Àrea de Salut de la Diputació, Albert Bajona.

Aquesta compra respon a les crides que han fet alguns ajuntaments a la Diputació perquè no disposen de material de protecció per als funcionaris locals que, en qualitat de personal essencial, presten els seus serveis a la ciutadania, com poden ser els agents de les policies locals i els diferents serveis d'atenció que no han aturat la seva activitat, ha remarcat Bajona.

Del total del material de protecció, la Diputació de Lleida s´ha reservat 1.000 mascaretes i 50 ulleres per a les necessitats immediates de la mateixa institució o bé per poder atendre alguna emergència puntual, mentre es gestiona una segona compra de material específic per al moment en què es produeixi el desconfinament. La resta, s'ha distribuït en funció dels índex de població a cada comarca.

Les mascaretes comprades tenen homologació de protecció del tipus EN14683. Són d'un sol ús, però l'ens assegura que aportaran una "protecció extra als treballadors públics locals i als usuaris". En tot cas, la Diputació recomana "tenir molta precaució en mantenir una higiene de mans acurada i el distanciament social d'almenys 1,5 metres com a principal mesura per evitar la transmissió del virus".

A la demarcació de Lleida estan comptabilitzats uns 8.100 treballadors públics locals, entre la Diputació, consells comarcals, ajuntaments i entitats municipals descentralitzades.

 

Mostrar formulari de contacte