Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La Diputació de Lleida distribueix una guia per a la desescalada als ajuntaments i consells comarcals

La Diputació de Lleida distribueix una guia per a la desescalada als ajuntaments i consells comarcals

El document recull els principals consells per garantir la seguretat del personal municipal i l'atenció ciutadana a mesura que les administracions comencin a recuperar l'atenció al públic

Mampara i rètol informatiu en un punt d'atenció al públic de la Diputació de Lleida (Foto: DdL)
Mampara i rètol informatiu en un punt d'atenció al públic de la Diputació de Lleida (Foto: DdL)
12/05/2020 14:53

La Diputació de Lleida ha fet arribar a tots els ajuntaments i consells comarcals de la demarcació una guia amb recomanacions per al desconfinament de les administracions locals, que serveixi per preparar un pla adaptat a les necessitats específiques de cada ens per procedir a aquesta nova fase amb garanties.

El document aconsella accions d'adequació dels edificis públics per acollir el personal, com ara la desinfecció prèvia, la retirada de cadires en zones d'espera o establir circuits per a circulació dins dels edificis amb portes obertes per reduir zones de contacte. Igualment, s'aconsella col·locar mampares de metacrilat en els punts d'atenció presencial a la ciutadania, assenyalar distàncies de seguretat i posar a l'abast del personal i la ciutadania dispensadors de gel hidroalcohòlic. Finalment, es recomana prioritzar l'atenció telemàtica i restringir al màxim possible les reunions presencials per evitar qualsevol contagi.

El diputat responsable de Recursos Humans, Jordi Verdú, destaca que la guia pretén assegurar la tornada a l'activitat habitual presencial "vetllant per la protecció de la salut de les persones mitjançant la implantació de mesures de prevenció que permetin reduir el risc d'exposició i contagi a la covid-19". Aquest retorn, en tot cas, "no serà un retorn a la normalitat que ens era habitual" i, per això, "cal garantir més que mai la màxima seguretat sanitària al personal i a les persones que s'atenen", assenyala Verdú.

La guia, que parteix de la Llei de Prevenció de Riscos Laborals, integra les diferents recomanacions, reials decrets i normatives de les autoritats sanitàries donades a conèixer en les darreres setmanes per governs català i espanyol, a més de recollir l'experiència d'aquests dies a la mateixa Diputació, que està adequant els seus espais amb mampares de metacrilat i dispensadors de gel hidroalcohòlic, i marcant punts de distància.

Mostrar formulari de contacte