Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La Diputació de Lleida farà una diagnosi sobre la situació actual de la xarxa viària de la demarcació

La Diputació de Lleida farà una diagnosi sobre la situació actual de la xarxa viària de la demarcació

Els serveis tècnics ja han iniciat la redacció d'un Pla zonal, que planificarà la millora de les vies lleidatanes en un termini de 15 anys

Cruïlla de la carretera d'Artedó a Adraén
Cruïlla de la carretera d'Artedó a Adraén
17/01/2020 17:29

Els serveis tècnics de la Diputació de Lleida han iniciat la redacció del Pla zonal, que servirà per disposar d'una diagnosi real de quina és la situació actual de la xarxa viària a la demarcació de Lleida.

En primer lloc, es farà un estudi de les carreteres de titularitat municipal que són susceptibles de ser traspassades a la Diputació o a la Generalitat, i de les vies que són de titularitat dels ens supramunicipals i poden ser gestionades per ens locals. Les dades aniran acompanyades d’un estudi econòmic.

A continuació, i en funció de moltes variables, entre elles la seguretat, la rendibilitat i l’impacte territorial, es donarà prioritat als nuclis de població que només tenen una carretera d'accés. La planificació del pla serà a 15 anys vista, per poder executar les obres de millora en funció de la disponibilitat pressupostària anual.

Reunions amb les administracions locals

La intenció dels serveis tècnics és que, una vegada estigui redactat l’esborrany del Pla zonal, que inclourà 13 zones de la demarcació, es facin reunions informatives a tots els consells comarcals perquè els responsables polítics i tècnics dels municipis facin les seves aportacions.

El diputat responsable de l’àrea, Marc Baró, ha assenyalat que "tan aviat com es tinguin les primeres dades es convocarà la resta d’administracions que tenen responsabilitats en l’àmbit viari per tal tirar endavant el pla zonal".

Mostrar formulari de contacte