Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La Diputació de Lleida i el Col·legi de Periodistes crearan un Centre Territorial de Premsa

La Diputació de Lleida i el Col·legi de Periodistes crearan un Centre Territorial de Premsa

L'objectiu és facilitar la tasca de corresponsals, mitjans petits o bé periodistes que hagin de treballar puntualment a la ciutat. També servirà per a la celebració de rodes de premsa d'entitats i col·lectius
Trobada de Joan Talarn amb periodistes de la demarcació de Lleida (Foto: ACN)
19/12/2019 11:54

El president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, ha anunciat que, conjuntament amb el Col·legi de Periodistes de Lleida, es crearà un Centre Territorial de Premsa a Lleida, per tal de facilitar la feina a aquells mitjans petits o corresponsals i periodistes que no disposen de seu físic, i moltes vegades "es veuen obligats a escriure i editar cròniques allà on poden".

Amb la creació del Centre Territorial de Premsa es pretén crear un punt de treball per a tots els professionals que ho necessitin, un punt de trobada de la professió i un lloc en el qual es puguin realitzar activitats com rodes de premsa de les entitats i col·lectius que no tenen on ser atesos, així com també tertúlies, trobades i activitats de debat.

Talarn ha dit que han vist "necessari" la creació d'aquest espai per millorar la situació de l'actual seu del Col·legi, en un pis a Rambla Ferran, també propietat de la Diputació, i hi ha afegit que la previsió és que el Centre sigui una realitat al 2020. Quan el Centre sigui operatiu el Col·legi de Periodistes el gestionarà i hi situarà la seu.

El president provincial ha assenyalat que es buscarà amb celeritat un local per poder prestar aquesta activitat als mitjans de comunicació, i ha recordat el vincle que la Diputació i el Col·legi de Periodistes tenen des de fa anys, amb la celebració del Seminari sobre llibertat de premsa, el Premi Pica d'Estats del Patronat de Turisme o bé la mateixa seu territorial del Col·legi.

Joan Talarn ha fet aquest anunci en el decurs de la trobada de Nadal amb els representants dels mitjans de comunicació a Lleida, a l'Institut d'Estudis Ilerdencs (IEI), acompanyat dels vicepresidents Jordi Latorre i Estefania Rufach i de la resta de diputats de la corporació, fent un símil amb l'anunci que ja fa dies que es va fer de la creació del despatx de l'Alcalde, essent aquest nou centre "la casa dels periodistes".

 

Mostrar formulari de contacte