Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La Diputació de Lleida referma el compromís amb uns Jocs d'Hivern respectuosos amb l'entorn i amb el suport del Pirineu

La Diputació de Lleida referma el compromís amb uns Jocs d'Hivern respectuosos amb l'entorn i amb el suport del Pirineu

Talarn valora positivament l'anunci de fer una consulta i remarca que la cita olímpica hande ser acceptada "majoritàriament"

Joan Talarn, president de la Diputació de Lleida (Foto: Diputació de Lleida)
Joan Talarn, president de la Diputació de Lleida (Foto: Diputació de Lleida)
21/01/2022 19:10

El president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, ha refermat el compromís de l'ens amb la candidatura dels Jocs Olímpics d'Hivern Pirineus-Barcelona 2030 tal com el Govern l'està articulant," amb respecte a l'entorn pirinenc i la complicitat dels territoris implicats". Talarn ho ha afirmat després de participar telemàticament en la primera reunió de la Taula de representació territorial de la candidatura, que ha presidit la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà.

L'ens provincial també ha valorat positivament l'anunci de fer una consulta sobre els Jocs entre els ciutadans de l'Alt Pirineu i Aran i ha defensat que la cita olímpica "ha de generar infraestructures que el territori accepti majoritàriament". Segons ha explicat el president de la Diputació de Lleida, el referèndum a la primavera respon al "compromís" de les institucions del territori de comptar amb la complicitat dels territoris que organitzen l'esdeveniment. La votació es promourà entre els veïns de les comarques de l'Alt Urgell, l'Alta Ribagorça, la Cerdanya, el Pallars Jussà, el Pallars Sobirà i la Val d'Aran.

Talarn ha assegurat que "al segle XXI uns Jocs Olímpics han de ser més respectuosos amb l'entorn en el qual es desenvolupen i no han de generar infraestructures només per a un esdeveniment puntual, sinó que han de poder ajudar a millorar els equipaments que tinguin garantit un servei públic més enllà de la data olímpica". Sobretot, ha afegit, "han de ser projectes que el territori accepti majoritàriament"

Joan Talarn ha mantingut els darrers mesos reunions amb el territori i ha fet una visita, amb les presidències de les quatre diputacions catalanes, a la seu del Comitè Olímpic Internacional (COI), a la ciutat de Laussanne, en la qual el director adjunt de l'ens, el català Pere Miró, va informar i detallar sobre quins són els canvis estructurals que marcaran les futures fites olímpiques. La Diputació també ha mantingut contactes amb el Comitè Olímpic Espanyol.

Tal com s'ha reiterat en diferents pronunciaments públics fets per la Diputació de Lleida, Joan Talarn ha insistit en la necessitat que té el Pirineu i l'Aran, amb independència de la celebració dels Jocs, de millorar qualitativament en les inversions d'infraestructures públiques, que s'han anat ajornant al llarg de les darreres dècades.

Mostrar formulari de contacte