Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La Diputació de Lleida restringeix la seva activitat presencial i facilita la conciliació dels treballadors

La Diputació de Lleida restringeix la seva activitat presencial i facilita la conciliació dels treballadors

Als empleats amb infants o gent gran al seu càrrec se'ls permetrà quedar-se a casa. L'ens recomana a la població que aquests dies eviti els tràmits a les oficines i que es guardi una distància de seguretat en cas de cues
Ple de la Diputació de Lleida (ACN / arxiu)
13/03/2020 11:45

La Diputació de Lleida ha decidit cessar l'activitat de cara al públic i facilitar la conciliació dels treballadors pel coronavirus. Les Escoles Especials tanquen també a partir de d'aquest divendres i l'Institut d'Estudis Ilerdencs (IEI) tanca les exposicions i la biblioteca.

Des de la Diputació es recomana a la població que eviti al màxim els tràmits presencials a les oficines de l'ens i en els serveis d'atenció al públic es prioritzarà l'atenció telefònica i digital. A les oficines de registre caldrà evitar cues i, en cas que no sigui possible, caldrà mantenir la distancia de com a mínim un metre entre persones.

El president de la Diputació, Joan Talarn, ha anunciat que es considerarà "deure inexcusable" l'absència laboral per facilitar que el personal de la Diputació pugui atendre els seus familiars menors d'edat o dependents, a causa del tancament dels centres escolars o de persones grans.

Entre les instruccions donades a tot el personal, s'ha destacat la de "minimitzar" les reunions de caràcter presencial i intensificar el pla de neteja de les dependències administratives. En el cas que esdevingui "indispensable" celebrar reunions presencials, es duran a terme tot aplicant les mesures preventives establertes per les autoritats sanitàries, com ara garantir una distància no inferior a un metre entre els assistents.

Unió de Pagesos també limita l'activitat

De la seva part, Unió de Pagesos ha anunciat que ajorna la mobilització prevista pel 21 de març a Tarragona, i la del dijous 26 de març a Madrid, a favor d’una Política Agrària Comuna (PAC) per a la pagesia professional i pel repartiment just del sector en la cadena alimentària. El sindicat té previst convocar les dues mobilitzacions quan es normalitzi la situació creada per l’alerta sanitària.
 
Unió de Pagesos també ajorna les més de 50 xerrades programades arreu del territori per informar la pagesia sobre aquestes qüestions, en el marc de la demanda de mesures estatals urgents per al sector agrari, que ja havien van començat a principi de març.
 
L’objectiu de les dues mobilitzacions és, entre altres qüestions, reclamar l’establiment de la figura d’"agricultor actiu", en l’aplicació de la PAC a l’Estat espanyol, per als professionals que obtenen almenys el 25% dels ingressos totals amb les activitats agràries, i una franquícia de 1.250 euros anuals per no excloure els sectors socials del món rural.
 
El sindicat també exigeix al Govern de l’Estat i als grups del Congrés el reconeixement de les "pràctiques agrícoles beneficioses per al clima i el medi ambient" perquè "no sigui obligatori abandonar la capacitat productiva", i demanen una regulació específica de la venda a pèrdues, que incorpori els costos de cada baula a la cadena alimentària i tingui seguretat jurídica. Finalment, sol·liciten que s'estableixi com a "posició de domini a la cadena" una quota de mercat del 8%.

Mostrar formulari de contacte