Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La Direcció General de Protecció Civil tanca la prealerta del Pla INFOCAT

La Direcció General de Protecció Civil tanca la prealerta del Pla INFOCAT

07/03/2012 12:28

La Direcció General de Protecció Civil (DGPC) ha tancat la prealerta del Pla especial d’emergències per incendis forestals de Catalunya INFOCAT. Tanmateix, tot i la millora de les condicions de risc d’incendi forestal, encara queden comarques amb valors de risc 'Alt', en les quals caldrà extremar les precaucions i limitar les activitats perilloses.

La DGPC recorda que des del 15 de febrer està vigent la resolució de la Direcció General del Medi Natural i Biodiversitat del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural que estableix mesures extraordinàries de prevenció d'incendis forestals en 39 comarques catalanes (totes excepte el Pla d’Urgell i la Val d’Aran).

Entre aquestes mesures està la prohibició d’encendre cap tipus de foc, inclosa la utilització de fogons de gas, barbacoes de qualsevol mena o similar, en els terrenys forestals estiguin o no poblats d’espècies arbòries i a la franja de 500 metres que els envolta.

També queda prohibit cremar rostolls, fer focs d’esbarjo, fer foc per a activitats relacionades amb l’apicultura, llençar coets, globus, focs d’artifici o altres artefactes que continguin foc, i la utilització de bufadors o similars en obres realitzades en vies de comunicació que travessin terrenys forestals.

Mostrar formulari de contacte