Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La directora de la llar d'infants de Bellver, condemnada a una multa de 2.000 euros

La directora de la llar d'infants de Bellver, condemnada a una multa de 2.000 euros

La sanció correspon a sis faltes de maltractaments i una falta de vexacions La defensa ha anunciat que recorrerà la sentència davant l'Audiència Provincial de Lleida

Jutjats de la Seu d'Urgell
Jutjats de la Seu d'Urgell
07/04/2010 10:02

El jutjat d'instrucció número 2 de la Seu d'Urgell ha condemnat la directora de la guarderia de Bellver de Cerdanya, Francesca Sarret, a pagar una multa de 2.000 euros. Aquesta sanció correspon a sis faltes de maltractaments i una falta de vexacions continuades.

Jaume Ribes, advocat de la denunciada, ha explicat a l'ACN que segurament recorreran la sentència davant de l'Audiència Provincial de Lleida al considerar que les faltes que se li imputen no estan prou acreditades. Per cada una de les faltes de maltractaments, la magistrada de la Seu d'Urgell ha acordat una multa de 300 euros (10 euros per dia i falta durant 30 dies) i una multa de 200 euros per vexacions continuades (10 euros al dia per 20 dies).

L'acusació fiscal havia demanat, a més, 9 dies de localització permanent de la directora del centre. Jaume Ribes, ha explicat que la jutge ha rebutjat aquesta petició i que la falta de vexacions continuades engloba la dels 19 afectats en una sola i per això són "continuades". La defensa sosté que tot es limita a "un conflicte laboral" entre les treballadores i una diferència 'evident' en el model educatiu.

Les denunciants, Laia Ortiz, Maria José Pozo i Isabel Guido, van presentar una denúncia contra Sarret per maltractaments reiterats als alumnes durant l'hora del menjador. Segons va explicar Ortiz, la directora del centre "lligava els nens a les cadires" i els "obligava a menjar-se els vòmits". En aquest sentit, la defensa ha replicat que l'acusada ha acceptat que havia fet menjar als nens allò que "per marranada" escopien al plat, però que en cap cas eren els vòmits.

Mostrar formulari de contacte