Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La diversitat cultural entra als casals d'estiu amb la Ludoètnia

La diversitat cultural entra als casals d'estiu amb la Ludoètnia

L’objectiu és reflexionar sobre la tolerància i la diversitat mitjançant el joc
Trobada de Casals d'Estiu
07/08/2008 13:14

Els casals infantils de l’Alt Urgell han iniciat aquesta setmana una nova activitat, anomenada Ludoètnia d’Estiu, que té com a finalitat reflexionar sobre els valors de la tolerància i la diversitat cultural mitjançant el joc. La Ludoètnia està formada per jocs de diferents procedències i cultures, amb els quals es pretén educar per la solidaritat i la diversitat i, alhora, prevenir actituds de racisme i intolerància.

Mitjançant la varietat de jocs i formes de jugar es reflexiona sobre la riquesa de la diversitat cultural. En aquest sentit, es complementa la tasca educativa en els valors de l’acceptació i el coneixement de l’altre.

Activitats com aquesta es consideren de molt interès en societats on l’arribada d'immigrants planteja els reptes de la convivència i la integració. L’Alt Urgell no n’és l’excepció: actualment conviuen a la comarca ciutadans procedents de més de seixanta països.

Aquesta activitat es va iniciar dilluns al casal municipal de la Seu d’Urgell i ha continuat posteriorment als casals de Castellciutat i Arfa. Avui, la Ludoètina es trasllada al casal de Calbinyà i la setmana vinent continuarà la seva itinerància a Arfa (dilluns 11), el casal SASC-Pixies de la Seu (dimecres 13) i el casal Languedor (dijous 14). Finalment, l’activitat arribarà a Montferrer el dia 21 i tancarà el recorregut per la comarca el dia 25 al casal d’Oliana.

Mostrar formulari de contacte