Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La DO Costers del Segre fa una crida a consumir vins del territori

La DO Costers del Segre fa una crida a consumir vins del territori

La marca, de la qual forma part el Pallars, aposta per la venda a internet, supermercats i botigues per compensar el tancament provisional de restaurants. També anima els clients a compartir a les xarxes les seves experiències amb vins locals

Tomàs Cusiné, president de la DO Costers del Segre, fa un tast a la Bodega Cérvoles (Foto: ACN)
Tomàs Cusiné, president de la DO Costers del Segre, fa un tast a la Bodega Cérvoles (Foto: ACN)
04/05/2020 12:37

Els cellers de la DO Costers del Segre, entre els quals hi ha viticultors del Pallars, aposten per la venda per internet i en supermercats i botigues per fer front a la crisi de la covid-19. El seu president, Tomàs Cusiné, ha explicat a l'ACN que amb el tancament de la restauració i l'hoteleria el 13 de març, els van caure en picat les vendes, que en aquest àmbit són d'un 75%.

De la quarantena de cellers, només una desena es dediquen a la venda de vi al sector de l'alimentació, amb un total del 25% de la facturació. Cusiné remarca que ara cal fer arribar un missatge d'aposta pel "consum de producte de proximitat" i avisa que caldrà canviar l'estratègia de difusió i promoció. També demana al Govern "accions" per evitar el tancament dels cellers més petits o amb menys "coixí" de liquiditat.

La venda de vi online suposa un percentatge molt petit de la facturació total de les bodegues de la DO Costers del Segre. Per Tomàs Cusiné, una de les claus per poder recuperar vendes passa per fer que la "gent miri cap a casa i vegi que necessitem vendre". És per això que fa una crida al consum de producte de proximitat i aposta per convèncer "la gent de Lleida, però també d'altres punts del país", que han de comprar vins de la DO. En aquest sentit, s'ha creat un nou apartat al web de la DO www.costersdelsegre.es, amb una botiga online, que ofereix la informació de tots els cellers que tenen habilitada la venda per internet, ja sigui al seu web o a través de les dades de contacte dels cellers que no en tenen.

Paral·lelament, a través de les xarxes socials, la DO ha fomentat un concurs amb el lema #LaTevaLlarAmbCostersdelSegre, on es fa una crida a que la gent comparteixi fotos dels vins de la DO i el darrer dia del confinament es triaran les més divertides i als guanyadors se'ls regalaran 3 lots de 7 ampolles, en el que es pretén que sigui un homenatge a les 7 subzones.

Ajudes per evitar el tancament de cellers

Tomàs Cusiné destaca que les "bodegues tenen molta moral" perquè sempre han patit molt per sobreviure, i els més petites encara més. Per aquest motiu, li costa pensar que la crisi del coronavirus pugui forçar el tancament d'algun dels cellers de la DO Costers del Segre i apunta que com a molt, potser "algun canvia de mans". Això no obstant, davant de la imprevisibilitat de la situació actual, que ha provocat una manca de vendes que ningú no es podia imaginar Cusiné reclama al Govern ajudes per al finançament, sobretot per aquelles bodegues que no tenen tant "múscul financer".

El president de la DO assenyala que la majoria de cellers han fet ERTO als seus treballadors i tot i així, la verema avança i s'hi ha d'anar a treballar. Assegura que enguany hi haurà "una gran collita" per les bones condicions climàtiques de la primavera però lamentablement, el viticultor "patirà molt" perquè els preus seran "irrisoris". Això es deurà al fet que als cellers hi haurà molt estoc.

Mostrar formulari de contacte