Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La Duana d'Andorra comissa 12 vehicles i gairebé 18.500 paquets de cigarretes el primer trimestre de l’any

La Duana d'Andorra comissa 12 vehicles i gairebé 18.500 paquets de cigarretes el primer trimestre de l’any

L’actuació més destacada va tenir lloc el passat 11 de març a la frontera franco-andorrana i s’hi van veure implicats 6 vehicles amb matrícula francesa
Comís de tabac a la Duana andorrana (Fotos: Govern d'Andorra)
01/04/2016 12:30

La Duana andorrana ha realitzat durant el primer trimestre de 2016 un total d’11 actuacions que han conclòs amb el comís de 12 vehicles i 18.425 paquets de cigarretes valorats en 31.359,70 euros.

L’actuació més destacada va tenir lloc el passat 11 de març a la frontera franco-andorrana i s’hi van veure implicats 6 vehicles amb matrícula francesa. Els agents van organitzar un dispositiu de control a l'RN-22, dins la franja duanera, en el tram entre la rotonda de la sortida del túnel d’Envalira i la Duana de Porta. Cap a les 20 hores es van detectar diversos vehicles que anaven cap al control, feien mitja volta i es dirigien cap a la vila del Pas de la Casa.

Els agents de Duana s’hi van desplaçar i van localitzar els quatre vehicles constatant que en la part posterior duien diversos embalums de tabac preparat per ser transportat il·legalment per la frontera. Els agents van aixecar quatre expedients sancionadors per infracció de contraban, procedint al comís dels vehicles i del tabac, amb un total de 6.830 paquets de cigarretes de diverses marques valorats en 11.975,60 euros.

A continuació, els agents van detectar dos vehicles sospitosos que es dirigien cap a la duana de Porta i que en veure el dispositiu de control van canviar de direcció i es van dirigir cap al Túnel d’Envalira. Els agents van iniciar una persecució que va finalitzar al peatge del túnel. En el control dels vehicles els agents van constatar que duien al maleter diverses bosses de viatge amb tabac. La Duana va comissar els cotxes i el tabac (2.420 i 1.280 paquets de cigarretes de diverses marques) i va imposar dues sancions de 4.560,30 euros i 2.557,80 euros, respectivament.

Durant el mateix trimestre, la Duana també va imposar dues sancions de 3.005,06 euros a dos comerços del Principat per infracció lleu en efectuar transport de mercaderies sensibles sense l’autorització corresponent.

Mostrar formulari de contacte