Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La duana de la Farga de Moles tindrà un gos per detectar bitllets

La duana de la Farga de Moles tindrà un gos per detectar bitllets

En Six, un pastor alemany, s'ha estrenat aquest dijous amb la detecció de 18.500 euros Durant l'any 2010 la Guàrdia Civil va intervenir 2'5 milions d'euros de diner negre

Duana - Gos ensinistrat bitllets
Duana - Gos ensinistrat bitllets
07/07/2011 23:04

La Guàrdia Civil de la duana de la Farga de Moles disposarà a partir d'ara d'un gos per detectar bitllets amagats en vehicles o persones. L'animal, de nom Six, passarà aleatòriament de dos a tres dies al mes al pas fronterer fins que hi hagi un altre gos ensinistrat que s'incorpori de forma indefinida a la plantilla de la Seu d'Urgell.  Aquest és el tercer gos en tot l'Estat espanyol ensinistrat per detectar la tinta utilitzada per la Casa de la Moneda en la impressió del bitllets.

Durant l'any 2010 la Guàrdia Civil va intervenir 2.508.049 euros a la duana de la Farga de Moles. Pel que fa a enguany, el subdelegat del govern a Lleida, José Ángel Flores, ha manifestat que el comís de divises durant el primer semestre (862.625 euros) ha estat més baix que en el primer trimestre de l'any passat (1.829.167 euros).

El gos ensinistrat és de raça pastor alemany. L'ensinistrador, Javier Gutiérrez, explica que en Six revisa el vehicle o les persones i quan detecta paper moneda assenyala el lloc, fet que permet als agents revisar-lo. Després, l'animal juga amb l'ensinistrador. Segons informa lACN, Gutiérrez comenta que fa tres anys que s'ensinistren gossos per detectar paper moneda i que l'entrenament que se segueix és molt semblant al que es fa perquè detectin altres substàncies.

Estrena amb la detecció de 18.550 euros

La Guàrdia Civil, amb l'ajuda del 'Six', el gos ensinistrat per detectar bitllets, ha localitzat aquest dijous al migdia a la duana de la Farga de Moles (Alt Urgell) la quantitat de 18.550 euros en l'equipatge d'un vehicle de la marca Mercedes conduït per un veí de Barcelona de 64 anys, N. G. C, que volia entrar a territori estatal sense haver declarat els diners.

La intervenció va coincidir amb el primer dia que la duana comptava amb l'ajuda de l'animal. Per la seva banda, el conductor, a qui es va aixecar acta per infringir la normativa que regula el blanqueig de capitals, va poder continuar el viatge, amb 1.000 euros, en concepte del mínim de supervivència.

Mostrar formulari de contacte