Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La Federació Catalana de Basquetbol convoca eleccions a la presidència

La Federació Catalana de Basquetbol convoca eleccions a la presidència

L'actual mandatari, l'urgellenc Ferran Aril, presenta candidatura pels comicis previstos pel 5 de setembre. L'assemblea federativa, celebrada a Manresa, també ha donat el vistiplau al pla de competició per a la temporada 2020-2021
Assemblea general extraordinària de la Federació Catalana de Basquetbol, a Manresa (FCBQ)
03/08/2020 11:05

La Federació Catalana de Basquetbol ha convocat les seves properes eleccions a la presidència pel dissabte 5 de setembre. La decisió s'ha ratificat aquest dissabte en l'Assemblea General Extraordinària que l'ens ha celebrat al pavelló Nou Congost de Manresa. A la sessió també s'ha acordat el calendari electoral, el cens provisional, la junta que coordinarà la votació i la normativa d'aquest procés. Tota aquesta documentació està a exposició pública des d'avui dilluns al web Bàsquet Català.

L'actual president de la Federació, l'urgellenc Ferran Aril, ja ha avançat que presentarà candidatura amb l'objectiu de seguir al capdavant de la institució. Aril va assumir la presidència ara fa un any, el juliol de 2019, en substitució de Joan Fa, que hi va renunciar per motius de salut. Prèviament, però, ja havia estat president de la Territorial de l'FCBQ a Lleida al llarg de 25 anys, i anteriorment va ser membre de la junta del Sedis Bàsquet. L'altra candidatura ja confirmada per a les eleccions és la que lidera l'ex àrbitre professional Joan Carles Mitjana.

Fins al proper 13 d'agost hi ha obert el termini per poder presentar reclamacions amb relació al cens electoral, les quals es resoldran el dia 18. Tot seguit, a partir del dia 19 i fins al dia 21 a la tarda (15.00 h) es podran presentar formalment les candidatures. Finalment, el 5 de setembre hi haurà les eleccions i el mateix dia es decidirà, amb una reunió extraordinària de l'Assemblea, quins seran els nous membres de la junta directiva.

Suport als clubs

L'assemblea d'aquest dissabte, amb l'assistència de representants de 130 clubs, també ha aprovat per unanimitat l'informe de la presidència, els comptes anuals i la liquidació del pressupost del 2019. Alhora, s'ha donat al vistiplau tant a la resolució de la temporada 2019-2020 com al pla de competició d'aquesta nova campanya 2020-2021.

En la seva intervenció, Ferran Aril va fer una menció especial a les dificultats que la crisi sanitària ha causat per a molts clubs catalans. Per això, s'ha aprovat una subvenció específica per cobrir despeses extraordinàries i per al pla de contenció. També es va presentar l’estat de projectes com ara els cursos de formació en línia, els cursos del comitè d’àrbitres, el pla de tecnologia, el lliurament de pilotes noves i el desenvolupament d’alguns punts del Pla Estratègic del 2019.

Mostrar formulari de contacte