Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La Federació de Càmpings reclama als partits que es presenten al 14-F una reducció de l'IVA turístic i de l'Impost d'Estades d'Allotjament

La Federació de Càmpings reclama als partits que es presenten al 14-F una reducció de l'IVA turístic i de l'Impost d'Estades d'Allotjament

L'associació lamenta que les successives restriccions han afectat la marca turística de Catalunya i demanen suport per recuperar visitants. També volen ajuts per implantar sistemes contra aiguats, una petició que implica especialment els establiments del Pirineu

Instal·lacions del Càmping Gran Sol, a Montferrer (Foto: arxiu)
Instal·lacions del Càmping Gran Sol, a Montferrer (Foto: arxiu)
29/12/2020 12:49

La Federació Catalana de Càmpings ha reclamat per carta, a tots els partits que es presenten a les eleccions del 14-F, que defensin un sector que ha patit una "crisi sense precedents", i promoguin mesures com una reducció de l'IVA turístic i de l'Impost d'Estades Turístiques d'Allotjament. També demanen als candidats la creació d'ajuts directes "a fons perdut".

En l'escrit, els càmpings catalans -una part dels quals estan situats al Pirineu- recorden que ja han destinat 3 milions d'euros per complir els protocols sanitaris i de seguretat, però que les successives restriccions de mobilitat o d'horaris -que ara afecten la temporada d'hivern al Pirineu- els han impedit igualment poder treballar amb un mínim de normalitat. Per això, critiquen els "missatges alarmistes" sobre la COVID-19 i alerten que mantenir aquesta tendència perjudicarà a mitjà i a llarg termini la marca Catalunya com a destinació turística respecte d'altres destins competidors. També exigeixen "diàleg" a les administracions en la presa de decisions.

El comunicat recorda que aquest 2020 els càmpings catalans han patit "una allau de cancel·lacions" que atribueixen "en part, a que molts dels missatges difosos des de les administracions han creat una gran confusió". Després d'aquesta greu afectació, avisen que la la situació actual "és molt preocupant" i auguren que els càmpings "només podran sobreviure si compten amb el suport dels representants polítics".

A banda de la reducció de l'IVA al sector turístic i de l'impost d'estades turístiques, el sector també reclama descomptes a les quotes de la Seguretat Social, reducció de l'impost d'activitats econòmiques i endegar un "pla de comunicació i màrqueting per recuperar la imatge de la destinació en els mercats europeus" perquè els competidors directes "ja han iniciat aquesta acció i van per davant nostre".

Finalment, l'FCC vol que se'ls tingui en compte en les convocatòries d'ajuts del fons europeu per al COVID-19 i que es redueixi "la burocràcia" per poder impulsar inversions, a més d'ajuts per "implantar sistemes de seguretat i gestió de riscos d'inundabilitat als càmpings i els seus entorns", una demanda que implica especialment el Pirineu perquè molts dels càmpings de muntanya estan situats a prop del riu.

A Catalunya, la Federació de Càmpings compta amb 351 establiments, que sumen amb 300.000 places i 16.000 llocs de treball durant la temporada turística. El sector tenia, abans de la pandèmia, entre un 60 i un 70% de clients internacionals, majoritàriament dels Països Baixos, França i Alemanya, que ara volen recuperar perquè "aporten una gran riquesa al territori".

Mostrar formulari de contacte