La Federació d'Hostaleria critica les noves restriccions per reduir el nombre de contagis
La Federació d'Hostaleria de Lleida critica la previsió del Govern de tornar a tancar bars i restaurants al llarg dels propers quinze dies i permetre-hi només l'elaboració de menjar per emportar o repartir. El gremi afirma sentir-se "maltractat", si bé matisa que el malestar es concentra especialment al Segrià, on a banda del confinament de la primavera passada també van haver de tancar a l'inici de l'estiu pel nou brot de coronavirus que hi va haver a tota la regió sanitària de Lleida.
El secretari de la Federació, Ramon Solsona, ha dit a l'ACN que tres tancaments en pocs mesos -en referència al Segrià- són "insostenibles" si no reben ajuts i augura que "cada vegada serà més difíci tornar a obrir" i que a la demarcació un 40% dels associats pot acabar tancant definitivament, perquè a alguns d'ells se'ls comencen a acumular deutes. Una part important d'aquests, assegura, provenen del fet que les administracions no aturen el cobrament de rebuts, taxes i impostos trimestrals.
D'altra banda, Tot i les crítiques que segueix rebent l'hostaleria per la permissivitat d'alguns establiments, Solsona nega que ells siguin "l'epicentre" de la cadena de contagis. I ho justifica tot assegurant que fins a l'agost només hi ha hagut 54 treballadors del sector a la demarcació de Lleida que han donat positiu de Covid-19, "una xifra molt per sota de la mitjana general". Tot i això, el representant del gremi no entra a valorar el fet que molts clients s'estiguin als locals o terrasses sense mascareta durant llargues estones i sense respectar unes distàncies mínimes entre grups.
Ramon Solsona creu que "amb els tancaments anteriors, el mal ja està fet", que "costarà un munt" reactivar l'activitat i que no els tenen en compte "per a res" a l'hora de prendre decisions. El representant dels hostalers opina que s'hauria d'haver trobat "una altra fórmula per mantenir mínimament l'activitat" i alhora contenir l'augment de contagis. Tanmateix, admet que és "fàcil" atribuir-los als locals de restauració i concloure que són el "punt de trobada de les relacions socials". En aquest sentit, Solsona hi afegeix que es podrien tancar d'altres activitats però que "ningú no s'ho planteja".