Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La Festa de les Trementinaires presenta la renovació del museu de Tuixent

La Festa de les Trementinaires presenta la renovació del museu de Tuixent

L'espai, que fins ara ha rebut més de 50.000 visites, s'inaugurarà diumenge La celebració oferirà itineraris botànics, tallers, demostracions, xerrades, exposicions, danses i cançons tradicionals, animació infantil i una fira d'herbes remeires i productes naturals
Museu de les Trementinaires de Tuixent
22/05/2008 12:10

Tuixent estrena aquest diumenge la nova museografia del Museu de les Trementinaires. La inauguració és un dels punts forts del programa de la Festa de les Trementinaires que, al llarg del cap de setmana, oferirà als visitants itineraris botànics, tallers, demostracions, xerrades, exposicions, danses i cançons tradicionals, animació infantil i una fira d’herbes remeieres i productes naturals.

El Museu de les Trementinaires es va inaugurar el desembre de 1998 i fins ara ha rebut més de 50.000 visites. A punt de complir els 10 anys de vida, l'espai ha estat renovat gairebé en la seva totalitat per tal d’actualitzar-ne tant el discurs com els continguts. En aquesta última dècada s’ha avançat molt en l’ampliació dels coneixements sobre el món de les trementinaires i és per això que s’han volgut reflectir les noves dades en el museu. L’aplicació dels nous conceptes museogràfics és una altra de les raons que han impulsat la renovació de l’equipament.

La superfície del museu no ha variat, però s’ha redistribuït de tal manera que l’espai s’ha optimitzat en benefici dels visitants. Una altra de les novetats és que la sala d’exposicions temporals s’han independitzat de la resta del museu. La inauguració tindrà lloc diumenge a les 12 del migdia. Els veïns de la vall tindran l’oportunitat de conèixer abans la nova museografia en la jornada de portes obertes prevista per demà divendres a la tarda.

L’actuació al Museu de les Trementinaires ha representat una inversió de 60.000 euros, que ha estat finançada amb una subvenció procedent del programa europeu Leader Plus.

Quant a la resta d’actes de la Festa de les Trementinaries, cal destacar la instal•lació artística i la xerrada “Trementinaires = bruixes? No”, que la divulgadora d’etnobotànica aplicada Carme Bosch oferirà dissabte a les cinc de la tarda. Els itineraris botànics i naturalistes de dissabte al matí s’han ampliat enguany de dos a tres per donar resposta a la demanda creixent dels visitants; tot i així, totes tres rutes ja tenen les places cobertes des de fa dies. La jornada de dissabte es completarà amb el lliurament del premi Trementinaire d’Honor, un taller de danses i cançons tradicionals del Pirineu amb Pep Lizandra i “La nit màgica de les plantes”, que inclourà una acció poètica dels alumnes de l’escola de Tuixent, una foguera de plantes aromàtiques i un concert-ball amenitzat pel grup Els Tanyuts.

Mostrar formulari de contacte