Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La Festa del Llibre Pirinenc afegeix una fira d'aliments

La Festa del Llibre Pirinenc afegeix una fira d'aliments

Els premis Homilies han rebut 136 treballs entre les set categories La taula rodona d’enguany estarà dedicada a la poesia al Pirineu

Festa del Llibre Pirinenc d'Organyà
Festa del Llibre Pirinenc d'Organyà
06/08/2008 17:49

La Festa i Fira del Llibre del Pirineu incorporarà enguany una fira d'artesania alimentària. El certamen se celebrarà els dies 6 i 7 del mes vinent a Organyà, on ahir es va presentar aquesta nova edició, la cinquena des que se celebra a l’Alt Urgell.

El centre d’atenció serà novament el lliurament dels Premis Literaris Homilies d'Organyà, que ja disposen de set categories. La novetat d’enguany en aquest sentit era la creació d’un premi destinat a la gent gran. Entre totes les modalitats, enguany el jurat ha rebut 136 treballs.
La dotació econòmica total dels premis és de 6.400 euros, i la resta de categories són el premi pirinenc de narrativa, el premi Josep Grau Colell de poesia, el Mossèn Albert Vives de periodisme, el premi de contes curts, els relats de dona, i el premi Cebrià Baraut de recerca. Enguany s'ha assolit un rècord d'obres presentades amb un total de 136.

L'organització també ha volgut implicar més el poble donant a conèixer obres literàries de la zona de Tres Ponts Avall. També hi haurà una marató de presentacions literàries.

El tècnic de Cultura del Consell Comarcal de l'Alt Urgell, Isidre Domenjó, recorda que l’objectiu és que l’Homilia –com també es coneix l’esdeveniment- esdevingui “una autèntica fira d'escriptors i lectors el Pirineu. Així, a més a més dels autors locals, hi haurà convidats dels Pallars, Cerdanya, el Berguedà i Andorra.

Una altra activitat per als visitants serà els itineraris literaris per Organyà, que estaran guiats pel personatge històric de l'Arnaldeta de Caboet.
Finalment, la festa es complementa amb una taula rodona que enguany anirà dedicada a la poesia i comptarà amb la participació de Teresa Colom, Jordi Cussà, Josep Espunyes i Vicenç Llorca.

D'altra banda, l'activitat de la nit del divendres es dedicarà a l'imaginari pirinenc, a través d'obres teatrals, audiovisuals i musicals. Finalment, per primer cop es portarà a terme la lectura d'una homilia religiosa a càrrec del bisbe d'Urgell i copríncep d'Andorra, Joan Enric Vives. L'escriptora Imma Monsó serà l'encarregada de dur a terme l'homilia laica.

Mostrar formulari de contacte