Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La FestCat a Llívia arriba a la 14a edició amb un total de 123 alumnes

La FestCat a Llívia arriba a la 14a edició amb un total de 123 alumnes

14/07/2011 17:52

Uns 123 alumnes participen aquests dies en la trentena de talles i cursos que es realitzen a Llívia en el marc de la FestCat. Segons informa l'ACN, el membre de la comissió pedagògica, Bienve Moya, explica que la crisi no ha afectat l'assistència, que és pràcticament la mateixa que la de l'edició anterior. En aquest sentit, Moya remarca que les retallades sí que han afectat en el pressupost, que s'ha reduït un 13%. També hi ha menys becats.

"En la FestCat es fan cursos relacionats amb la festa", diu Moya, "des de jocs fins a puntes de coixí, que són un element festiu, passant per les titelles o qualsevol altre aspecte que estigui lligat amb les celebracions". A més, es fan cursos relacionats amb la música i la improvisació coral, com les corrandes, cursos d'artesania, d'elaboració de formatges o cadires i tallers de circ, entre d'altres.

Cada un del participants escull dues propostes: un curs es realitza durant el matí i té una durada de quatre hores, mentre que l'altre es duu a terme a la tarda en dues hores. Els estudiants comparteixen els àpats i les vetllades, moment en què es poden veure espectacles de música, dansa, circ i màgia.

Bienve Moya assegura que "les qüestions teòriques com la manera de muntar la festa, què passa o com s'organitza, cada cop tenen menys interès entre els alumnes, cosa que fa pensar que s'ha de replantejar la FestCat". En aquest sentit, Moya afirma que els tallers com la dansa o el ball són els que desperten més interès entre els alumnes.

Mostrar formulari de contacte