Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La Festivitat de Sant Antoni a la Seu, de les més concorregudes dels últims anys

La Festivitat de Sant Antoni a la Seu, de les més concorregudes dels últims anys

Enguany s'ha afegit 600 litres de brou més en la tradicional escudella, de la que s'han repartit més de 3.500 racions No hi ha faltat els tradicionals Tres Tombs, la Pujada al Pal, la benedicció dels animals i el repartiment del panet de Sant Antoni

Calderada de Sant Antoni 2010
Calderada de Sant Antoni 2010
18/01/2010 13:47

La confraria de Sant Antoni ha afegit aquest diumenge en l’edició d'enguany de la Calderada, 600 litros més de brou en la tradicional escudella. En total s'han distribuït més de 3.500 racions entre els nombrosos urgellencs que han fet cua al Passeig Joan Brudieu per poder gaudir de l’àpat típic d'hivern, cuinat per un ampli equip de confrares guiats pel Pep Vilarrubla.

El president de la Confraria de Sant Antoni, Isidre Armengol, es mostrava ahir satisfet per l’afluència de públic i expressava alhora el desig que la jornada continuï per molts anys, "tenint en compte que hi ha hagut una renovació constant de socis i n'hi ha de molt joves".

El bon temps ha estat determinant per gaudir d’una festivitat marcada pel repartiment del tradicional panet de Sant Antoni a la Catedral de la Seu i la benedicció dels animals, a càrrec de mossèn Xavier Parés, que també va beneir la Calderada abans de repartir-se.

Prèviament al lliurament de l’escudella, es va dur a terme els tradicionals Tres Tombs, amb més participació que altres anys en coincidir l’activitat en dia festiu. El ‘banderer sortint’, Carlos Solans Castells, va atorgar dissabte el pendó de la Confraria a Josep Castillejo, i va nomenar com a banderer proposat per l’any que ve Jordi Picart Planes. Tots tres van fer tres voltes al Passeig. D'altra banda, durant la Pujada al Pal, també al cap del Passeig, es va poder veure un bon nombre de joves intentant enfilar-se a un pal per guanyar un gall.

L’alcalde de la Seu, Albert Batalla, va fer ahir una valoració positiva de la festivitat, relacionada amb els pagesos, carnsaladers i carnissers. Respecte a aquesta data, Batalla va remarcar que “en un moment en què el món rural no s'escapa de la sacsejada global, és indispensable saber quins són els nostres fonaments com a municipi, com a comarca, com a territori i com a país”. Batalla va afegir que “projectar-se cap al futur amb voluntat de modernitat, de perspectiva empresarial, de trobar els viaranys de l'èxit comercial a través de la innovació i la qualitat, no pot estar en cap cas renyit amb la tradició, els orígens o els costums ancestrals com la festa de Sant Antoni”.

Mostrar formulari de contacte