Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La fibra òptica arriba al municipi de Bassella

La fibra òptica arriba al municipi de Bassella

El Departament de Polítiques Digitals i Territori enllesteix l'arribada de la connexió al nucli d'Ogern. La previsió és estendre aquesta línia, paral·lela a la carretera C-26, per enllaçar amb la C-14 i arribar fins a Adrall

Treballs d'instal·lació de la fibra òptica a la carretera C-26 al pas per Ogern (Foto: Aj. Bassella)
Treballs d'instal·lació de la fibra òptica a la carretera C-26 al pas per Ogern (Foto: Aj. Bassella)
08/06/2022 11:55

El Departament de Polítiques Digitals i Territori de la Generalitat duu a terme aquests dies el desplegament de la xarxa de fibra òptica a Basella. El conseller Jordi Puigneró ha anunciat l'arribada d'aquesta connexió al poble d'Ogern, el principal nucli de població del municipi més meridional de l'Alt Urgell.

El també vicepresident del Govern ha explicat que "la fibra continua fent quilòmetres" i que d'aquesta manera ja entra al terme de Bassella, mitjançant l'estesa de la línia provinent de Solsona, que en aquest tram ressegueix la carretera C-26. La previsió és que des d'Ogern continuï avançant fins a la cruïlla amb la C-14 i que des d'allà pugi per Oliana, Coll de Nargó i Organyà fins a arribar a Adrall, on enllaçarà amb la xarxa ja existent al nord de la comarca. Puigneró ha assegurat que "amb determinació, perseverança i pressupost farem que arribi a tots els municipis aquesta legislatura" i que mantenen el compromís de fer arribar aquest servei, actualment ja essencial, a tots els pobles de Catalunya.

L'alcaldessa de Bassella, Cristina Barbens, s'ha mostrat satisfeta per l'arribada de la fibra a Ogern i ha agraït a Jordi Puigneró el fet d'"haver convertit una obsessió en una realitat". Barbens hi ha afegit que "ara toca continuar treballant per arribar a la resta de nuclis i a masies aïllades de Bassella", a més de "disposar d'operadors" que facilitin l'arribada de la connexió a les cases. Per això, apunta que encara "queda molta feina per fer" de cara a aprofitar al màxim possible aquesta nova oportunitat per millorar l'economia local, la qualitat de vida i el manteniment o augment de la població.

De la seva part, la vicepresidenta primera del Consell Comarcal de l'Alt Urgell, Josefina Lladós, ha coincidit a assenyalar que ara caldrà trobar operadors que vulguin comercialitzar el servei en alguns d'aquests nuclis. Tanmateix, pel que fa al nord de la comarca, Lladós recorda que l'accés a la fibra ja és una realitat en molts municipis, en bona part gràcies a mitjans alternatius com el radioenllaç o al desplegament que ha fet l'empresa urgellenca Alt Urgell Fibra en municipis com Ribera d'Urgellet, la Vansa i Fórnols o Josa i Tuixent.

Un objectiu que, de fet, "s'ha accelerat arran de la pandèmia" i perquè "els veïns de l'Alt Urgell tenen la mateixa necessitat de tenir una bona connexió que algú de Lleida o de Barcelona", remarca la també alcaldessa de Ribera d'Urgellet, que recorda que "els ajuntaments hem hagut de córrer molt més que la Generalitat, i no parlem ja que la Diputació, a l'hora de fer arribar la fibra als veïns". Mentrestant, en el cas de Ribera d'Urgellet s'ha aprofitat les instal·lacions aèries de Telefònica que ja existien per fer arribar la fibra a punts com el poble d'Arfa o el polígon situat a prop de Montferrer.

Mostrar formulari de contacte