Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La Fira de bestiar d'Andorra aplega 210 exemplars de bovins, equins i ovins

La Fira de bestiar d'Andorra aplega 210 exemplars de bovins, equins i ovins

27/10/2011 16:58

La 33a Fira Concurs de Bestiar Boví, Equí i Oví, organitzada pel Departament d’Agricultura del ministeri d’Economia i Territori d'Andorra i amb la col·laboració de l’Associació de Pagesos i Ramaders del Principat, ha tingut lloc aquest dijous. L’edició d’enguany, celebrada a l’aparcament comunal, situat davant l’edifici administratiu de Govern, ha comptat amb la participació de 200 caps de bestiar, essent la xifra més alta de les darreres edicions.

Aquest any, a més, s’ha celebrat el 8è Concurs Nacional de la Raça Bruna d’Andorra, amb un premi especial pel millor anoll i per la millor anolla. El concurs era obert a tots els ramaders de les valls d’Andorra que presentessin animals de l’espècie bovina, equina i ovina i que complissin les bases de la fira publicades al BOPA núm. 57 del 21 de setembre del 2011.

Enguany s’han repartit fins una norantena de premis (30 primers, 30 segons i 30 tercers) corresponents a una trentena de categories, a més dels dos premis especials per als millors exemplars de la raça bruna.

El ministre d’Economia i Territori, Jordi Alcobé, ha agraït la col·laboració del comú d’Andorra la Vella a l’hora de facilitar la ubicació d’aquesta 33a edició de la Fira concurs de bestiar, al mateix temps que ha remarcat la importància de mantenir i potenciar el dinamisme en el sector ramader i, en aquest sentit, continuar amb una aposta ferma per la raça bruna d’Andorra.

Alcobé confiat que el treball de Govern i la societats Ramaders d’Andorra per una Indicació Geogràfica Protegida (IGP) europea per a la carn de vedella produïda a Andorra amb criteris de qualitat pugui materialitzar-se aviat.

Mostrar formulari de contacte