Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La Fira de Sant Ermengol estrenarà un canal virtual

La Fira de Sant Ermengol estrenarà un canal virtual

L'objectiu és posar en valor els formatges artesans del Pirineu, refermar la Seu com a Capital del Formatge i fer possible la internacionalització de l'esdeveniment. El 17 i 18 d'octubre es farà una petita mostra de productes de proximitat, en format presencial, si la situació de la COVID-19 ho permet

Presentació de la 'nova' Fira de Sant Ermengol 2020
Presentació de la 'nova' Fira de Sant Ermengol 2020
10/09/2020 16:05

La Fira de Formatges Artesans del Pirineu, emmarcada en la Fira de Sant Ermengol, comptarà amb un canal virtual per posar en valor aquest producte durant tot l'any i incrementar la seva visibilitat i notorietat a escala internacional. La seva posada en marxa coincidirà amb la celebració de la 26a edició de l'esdeveniment, el 17 i 18 d'octubre. L'objectiu és convertir la crisi de la COVID-19 en una "oportunitat" per innovar. L'organització també prepara una mostra de productes de proximitat, la qual es durà a terme en un espai a l'aire lliure de la Seu d'Urgell, sempre que la situació sanitària ho permeti.

L'alcalde de la Seu d'Urgell, Jordi Fàbrega, ha dit que amb la creació d'aquesta nova modalitat de fira es pretén potenciar i ampliar la mirada del certamen, per tal d'aconseguir que "la Seu no només sigui la capital del formatge durant el mes d'octubre, sinó que l'ostenti durant tot l'any". A més, ha volgut deixar clar que tot i que aquest canvi es produeix en un context marcat per la COVID-19, les novetats "han vingut per quedar-se". Fàbrega ha remarcat que cal assumir que la situació actual impedeix organitzar esdeveniments de la mateixa manera que es venia fent fins ara. La Fira de Sant Ermengol atreia cada any entre 50.000 i 60.000 visitants.

Per la seva banda, el vicealcalde de la capital alturgellenca, Francesc Viaplana, ha apuntat que l'aposta per les noves tecnologies fa possible la internacionalització i "esponjar" la durada de la fira a tot l'any. A més, ha explicat que l'emergència sanitària ha obligat a suspendre enguany la part del certamen que correspon a les parades de venda ambulant, que ocupaven diversos carrers de la ciutat. Tot i això, ha volgut deixar clar que no es vol "renunciar" a organitzar una petita mostra de formatge i de productes de proximitat a l'aire lliure, si no hi ha cap impediment sanitari.

La mostra s’ubicaria en un espai obert al centre de la Seu amb estructures de fusta per tal de promocionar i oferir un espai de venda, oferint les garanties de seguretat que estableixen els plans sectorials de fires i mercats.

Fira a través de YouTube

Finalment, la tinent d'alcalde de l'àrea de promoció de la ciutat, Mireia Font, ha explicat que el canal virtual de la Fira de Formatges Artesans s'estrenarà a YouTube amb cinc càpsules de vídeo de tasts guiats de formatges del Pirineu d'autor, de cabra de l'Alt Urgell i la Cerdanya, de vaca de l'Alt Pirineu i d'ovella de pastor del Pirineu català. També hi haurà audiovisuals sobre la cuina i elaboració de formatge. La idea és que en les publicacions que s'aniran fent en els pròxims mesos hi acabin participant els prop de mig centenar de formatgers que s'havien inscrit al certamen d'enguany. A més, cada audiovisual anirà acompanyat de les fitxes de tast dels formatges, es facilitarà informació sobre els punts de venda i també es proposaran maridatges.

Pel que fa a la jornada tècnica de la Fira de Formatges Artesans del Pirineu d’enguany, que serà en format virtual, està organitzada per l’Escola de Capacitació Agrària dels Pirineus. En aquesta edició versarà sobre la llet A2A2.

Mostrar formulari de contacte