Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La Fira de Sant Ermengol supera els 60.000 visitants

La Fira de Sant Ermengol supera els 60.000 visitants

Es tracta d'una xifra rècord de participació, que se suma a l'èxit de convocatòria del concurs de formatges Els canvis d'ubicació dels recintes firals per necessitats pressupostàries han estat una aposta positiva

Fira de Sant Ermengol 2011 - Fira d'Artesania
Fira de Sant Ermengol 2011 - Fira d'Artesania
16/10/2011 18:46

La Fira de Sant Ermengol de la Seu d'Urgell, una de les fires més antigues de Catalunya (1048), tanca aquest diumenge les seves portes amb rècord de participació, superant els 60.000 visitants. La bona climatologia i els canvis d'ubicació dels diferents recintes firals han facilitat l'èxit de participació i d'organització, tant per part dels diferents artesans i professionals que han vingut fins a la Seu, com pel nombrós públic que ha visitat els espais firals. Els visitants han estat no només del Pirineu i d'Andorra, sinó també d'arreu de Catalunya.

El regidor de Promoció Econòmica de l'Ajuntament urgellenc, Jordi Pallarès, ha volgut destacar que l'edició d'enguany, amb canvis a causa de l'ajust pressupostari, ha obligat a fer servir dos equipaments esportius com a substitució de les dues carpes que es llogaven per ubicar-hi la fira de formatges artesans i l'espai de les entitats de la ciutat i comarca. Tanmateix, el regidor ha subratllat que la modificació d'espais ha estat "molt ben rebuda" i "un èxit".

Pallarès ha volgut mostrar la seva satisfacció pel bon transcurs de la fira en general, així com per l'augment de vendes de formatges dels 41 formatgers artesanals que s'han donat cita a la 17a Fira de Formatges Artesans del Pirineu. El concurs de formatges artesanals ha obtingut enguany una participació rècord, amb un total de 120 formatges presentats, superant la vuitantena que van concursar en l'edició de l'any passat. S'han repartit 22 premis.

El regidor de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de la Seu també ha agraït l'esforç de tot el personal que treballa en l'organització de la Fira de Sant Ermengol i ha agraït “la bona feina portada a terme”.

Pel que fa al canvi d'ubicació de l'espai Autofira d'exposició de vehicles i maquinària, que ha passat de l'avinguda Pau Claris al pàrquing del doctor Peiró, Pallarès ha afirmat que els professionals d'aquest sector han mostrat la seva satisfacció pel canvi, "ja que la zona es troba a tocar a la fira dels formatges i a les entitats, quedant tot més concentrat". Una altre factor positiu de la Fira de Sant Ermengol d'aquest any ha estat l'exposició de cotxes antics al llarg del Camí Ral de Cerdanya.

Pel que fa a la mostra ramadera, ubicada entre la pista polivalent i el pavelló poliesportiu, també ha obtingut un gran èxit de visites, ja que es trobava situada entre la fira de formatges i l'espai de les entitats, associacions, comerç i clubs de la Seu i l'Alt Urgell. Pel que fa a la senyalització per informar als visitant tant de les noves ubicacions de la fira com dels aparcaments també ha funcionat correctament.

Respecte a la venda ambulant, el nou circuït de parades entre el passeig Joan Brudieu i els carrers de l'Eixample de la ciutat també ha satisfet marxants i compradors. Així mateix, la Mostra d'Artesania del Pirineu, situada a la plaça dels Oms, ha gaudit d'un nombrós públic que ha pogut comprar tant peces de bijuteria com embotits artesanals, entre d'altres productes d'elaboració pròpia. El carrer Major, que concentra la venda fruites i verdures, també ha estat molt concorregut al llarg dels dos dies de fira.

Mostrar formulari de contacte