La Fira del Rovelló de Coll de Nargó augmenta i diversifica la seva oferta
Un tast de ceba autòctona del municipi, entre els atractius del certamen Enguany també destaquen les exhibicions de gossos d'atura i d'oques, a més de l'exposicio de vehicles clàssics i tallers
Coll de Nargó ha presentat aquest divendres el programa de la Fira del Rovelló, que enguany arriba a la 17a edició i que tindrà lloc els dies 8 i 9 d’octubre amb una oferta d’actes més àmplia i diversificada que mai. A més del bolet que li dóna nom, hi tindran especial protagonisme la ceba autòctona del municipi, les demostracions d’oficis i les exhibicions de gossos d’atura i d’oques.
Tot i que la temporada de bolets no està essent gens bona a causa de la secada, els organitzadors confien que en els pròxims dies les condicions climatològiques canviïn i se’n puguim collir per la fira, encara que sigui en uns determinats indrets i en volum inferior al que és habitual. La plega de rovellons està prevista per dissabte al matí.
Un dels actes que ha despertat més interès és el tast de ceba de Nargó que organitzaran, al llarg de tot dissabte, investigadors de la Universitat Politècnica de Catalunya que, per encàrrec de l’Ajuntament, estan elaborant un estudi sobre les característiques i les opcions de conreu i promoció d’aquest bulb. En el tast, obert al públic, hi podran participar un màxim de 100 persones. Benet Fité, alcalde del municipi, ha explicat que ja s’ha constituït una associació de petits productors, dedicats per ara al planter, i que confien en convertir la ceba de Nargó en un referent gastronòmic gràcies a la seva qualitat.
Entre les novetats d’enguany destaquen les exhibicions de gossos d’atura i d’oques, tant dissabte com diumenge, a càrrec d’Armand Flaujat, de Cal Manistro de Bor (Cerdanya); les exhibicions amb xerrac que farà el navarrès Alayn Salvador; l’exposició de vehicles clàssics de l’Alt Urgell i diversos tallers per a adults i infants. El recinte firal, que abraçarà diversos carrers del centre de la vila, acollirà una àmplia varietat de productes artesans.