Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La fotoperiodista Sandra Balsells lamenta la pèrdua de rellevància del reportatge

La fotoperiodista Sandra Balsells lamenta la pèrdua de rellevància del reportatge

Un curs de reporterisme internacional a La Seu d'Urgell en el marc de la Universitat d'Estiu explica la situació d'aquest gènere periodístic

Sandra Balsells - Fotoperiodista - UdL
Sandra Balsells - Fotoperiodista - UdL
09/07/2008 15:56

Premi Ortega i Gasset 2006 pel reportatge "Balcanes, seis historias de guerra y paz", Sandra Balsells, qualifica de "drama universal" la poca difusió que tenen els reportatges, sobretot en els mitjans de comunicació. La fotoperiodista catalana, que aquesta setmana imparteix un curs de reporterisme internacional a la Universitat d'Estiu de la UdL, afirma que tot i que aquest país tingui grans professionals, la presència als mitjans de comunicació d'aquest gènere fotogràfic és cada vegada més petita. Per contra, els fotoreportatges estan cada cop més presents en llibres, exposicions i festivals, canals als quals abans no es tenia tant accés.

Fotoperiodista freelance als Balcans, Romania, Israel, Palestina, Cuba, Haití i Moçambic entre d'altres, Balsells defensa el reportatge que sigui capaç de commoure, que expliqui realitats que mereixen ser documentades, sobretot "les realitats silenciades, que hi són, i no volem veure".

Segons comenta, "a vegades s'amaga el que passa al món i com passa per un paternalisme proteccionista cap al lector o l'espectador". "Sóc partidària d'ensenyar-ho tot. Sense recrear-te en determinades situacions, els mitjans de comunicació tenen l'obligació i la responsabilitat d'ensenyar el que passa. Un mort és un mort", afegeix.

Sandra Balsells explicarà fins divendres als 14 alumnes del curs de la Universitat d'Estiu la seua experiència com a reportera -marcada sens dubte per deu anys als Balcans- amb l'objectiu que a partir d'ella puguin desenvolupar els seus projectes. Els de Balsells passen ara per continuar amb les seues classes a la universitat i per finalitzar un reportatge que està realitzant a Sicília entorn a la religió.

Mostrar formulari de contacte