Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La Fundació Sant Hospital publica a la seva pàgina web la memòria del 2014

La Fundació Sant Hospital publica a la seva pàgina web la memòria del 2014

La iniciativa vol donar transparència i acostar la institució a la ciutadania Un 70 per cent dels ingressos hospitalaris a l'Alt Urgell s'han atès al centre urgellenc

Sant Hospital
Sant Hospital
14/04/2015 19:36

La Fundació Sant Hospital (FSH) de la Seu d'Urgell ha atès el 70 per cent de tots els ingressos hospitalaris d'aguts a l'Alt Urgell durant l'any 2014. Les patologies que no s'han pogut resoldre al centre mèdic urgellenc s'han derivat a l'hospital Arnau de Vilanova de Lleida, a la Vall d'Hebron, a Sant Joan de Déu de Barcelona i a Santa Maria de Lleida.

Aquesta és una de les dades que es desprenen de la memòria de l'any 2014 feta pública a la pàgina web de l'FSH. La publicació de l'informe i la renovació de la pàgina web vol "donar transparència i acostar la institució a la ciutadania", segons ha indicat el seu gerent, Mateu Huguet.

Entre els apunts més destacats de la gestió de l'hospital durant el 2014, hi ha les xifres del servei d'urgències, el més valorat per la ciutadania. En aquest espai s'hi atén una mitjana de 40 urgències al dia, amb una mitjana d'ingrés de 2,8 pacients diaris. El temps d'espera mitjà a urgències fins a la realització del triatge és de 10 minuts i, fins a la visita posterior, de 21 minuts.

L'informe també ressalta l'increment de les intervencions quirúrgiques al Sant Hospital, que es deu sobretot a les cirurgies majors sense ingrés, que suposen un 67% de les operacions realitzades, cosa que permet retornar al pacient al seu domicili sense passar cap nit al centre mèdic.

En relació amb l'edat mitjana dels pacients ingressats, l'informe assenyala que ha anat en augment els darrers anys. L'any 2014 un 60% dels ingressos van ser de majors de 68 anys i un 20%, de majors de 85.

Entre els programes assistencials de més repercussió hi ha els tractaments ambulatoris amb quimioteràpia, que s'han dut a terme a 42 pacients, amb un total de 373 sessions; la detecció precoç dels càncers de mama i colon, que ha comptat amb una prova pilot; el teleictus a urgències; la implantació de pròtesis de genoll i maluc; a més de l'atenció integrada a l'embaràs, el part i els nounats, amb un 11,72% de cesàries, una de les taxes més baixes de Catalunya.

Equilibri econòmic i financer

Durant el 2014, l'Hospital de la Seu ha aconseguit realitzar tota l'activitat contractada amb el sistema de salut públic i s'ha augmentat significativament la captació de derivacions de mútues i altres asseguradores. Això ha permès acabar l'any amb una sistuació de gairebé equilibri econòmic i financer, després d'haver recuperat el pagament de la 14a paga als treballadors.

Fonts de l'hospital indiquen que amb aquests resultats durant l'any 2014 la FSH ha aconseguit estabilitzar el seu funcionament i permet entrar en els propers tres anys en una fase de consolidació i sostenibilitat futura. Així mateix, recalquen que l'hospital s'assegura la seva viabilitat com a centre clau per a l'assistència sanitària i social de l'Alt Urgell i, per tant, com una de les organitzacions més importants al servei dels seus ciutadans.

Mostrar formulari de contacte