Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La Fundació Adis i la Fundació Hospital de Puigcerdà crearan una bugaderia industrial d'inserció laboral

La Fundació Adis i la Fundació Hospital de Puigcerdà crearan una bugaderia industrial d'inserció laboral

Els promotors de la iniciativa esperen que l'empresa estigui en marxa abans d'acabar l'any

Taller de la Fundació Adis (Foto: ACN)
Taller de la Fundació Adis (Foto: ACN)
22/03/2017 11:30

Amb l'objectiu de crear llocs de treball per a persones amb discapacitat, la Fundació Adis, la Fundació Hospital de Puigcerdà i l'Ajuntament de Puigcerdà, han signat un conveni per tal d'endegar una bugaderia industrial que doni servei a tota la comarca. Inicialment, el nou servei assumirà la neteja de la residència sociosanitària de Puigcerdà i del Centre d'Atenció Primària. En un futur es pretén ampliar el nombre de clients incorporant el sector turístic.

El president de la Fundació Adis, Rafael Villena, ha assenyalat a l'ACN que "la bugaderia és una de les potes de l'activitat que es vol desenvolupar, amb l'objectiu final d'integrar al món laboral les persones amb discapacitat". La tècnica de la Fundació Adis Esther Dalmau afegeix que ara es busca una nau industrial "per ubicar tot el projecte". La Fundació Adis actualment gestiona una borsa de treball per a aquest col·lectiu, que compta amb una quarantena d'inscrits.

Per la seva banda, el president de la Fundació Hospital de Puigcerdà, Xavier Albalat, remarca que la idea neix "d'una mancança", ja que el centre tenia el servei de bugaderia externalitzat i "donava molts problemes". Albalat apunta que aquesta iniciativa, que s'espera que estigui en marxa abans que acabi l'any, pot arribar a cobrir també altres serveis sociosanitaris de comarques veïnes.

Vuit llocs de treball

La nova empresa de bugaderia donaria feina a unes vuit persones, en torns de matí i de tarda, i funcionaria a mitja jornada els dissabtes. Segons els càlculs fets, la planta podria processar inicialment uns 2.500 quilograms de roba bruta al dia, ampliables a 5.000 quilograms.

Per posar en marxa el servei de neteja industrial, el consistori ha demanat una subvenció a la Diputació de Girona en el marc del programa d'Economia Social i Solidària. També espera comptar amb la col·laboració d'entitats financeres.

Mostrar formulari de contacte