Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La Fundació Catalunya-La Pedrera i la UAB presenten el Premi Campus Muntanya d’Alinyà

La Fundació Catalunya-La Pedrera i la UAB presenten el Premi Campus Muntanya d’Alinyà

Un treball de recerca sobre la flora invasora a Alinyà realitzat per tres alumnes de Ciències Ambientals de la UAB ha estat el guardonat en la primera edició del certamen

Estudiants d'un dels campus a Alinyà (Fotos: Fundació Catalunya-La Pedrera)
Estudiants d'un dels campus a Alinyà (Fotos: Fundació Catalunya-La Pedrera)
15/09/2016 20:15

La Fundació Catalunya-La Pedrera i la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) han endegat enguany el Premi Campus Muntanya d’Alinyà amb la voluntat de posar en valor la qualitat dels millors treballs de fi de grau que es porten a terme cada any en aquest espai natural de l'Alt Urgell, en el marc del Campus de ciències ambientals i de la terra.

Aquest dijous s’ha fet l’acte de lliurament de la primera edició del guardó a l’Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals (ICTA-UAB). El projecte premiat ha estat el realitzat pels alumnes Carlos Hernández-Castellano, Javier Osuna i Jaume Serra, tutelats pel doctor Martí Boada i dirigits pel professor Jordi Duch, el doctor Joan Rieradevall i la doctora Almudena Hierro. La recerca es presenta sota el títol “Patrons de distribució de la flora invasora de la vall d’Alinyà, evolució de la presència i propostes de gestió des de la perspectiva de l’ecologia aplicada”.

L’acte ha comptat, entre altres, amb la presència d’Armand Sánchez, el vicerector de Recerca i de Transferència de la Universitat Autònoma de Barcelona; Jordina Belmonte, directora de l’ICTA-UAB; Miquel Rafa, director de Territori i Medi Ambient de la Fundació Catalunya-La Pedrera, i Martí Boada, coordinador científic del Campus d’Alinyà.

Concurs anual

Des del 2012, el Campus de Ciències Ambientals i de la Terra de la Muntanya d’Alinyà posa a disposició dels estudiants de la UAB diversos equipaments per realitzar projectes i activitats de recerca, formatives i de divulgació. Des de llavors, un total de 150 alumnes hi han realitzat una quarantena de treballs de Fi de Grau de Ciències Ambientals.

En aquesta primera edició dels premis s’ha valorat tots els treballs de fi de grau realitzats en les primeres quatre edicions del Campus, tenint en compte la seva qualitat científica, rellevància i innovació. A partir d’aquest curs 2016/17 el Premi Campus Muntanya d’Alinyà, dotat amb 2.000 euros per aportació de la Fundació Catalunya-La Pedrera, tindrà caràcter anual.

La Muntanya d’Alinyà

La Muntanya d’Alinyà, la finca privada més gran de Catalunya, ofereix activitats de descoberta amb els voltors, l’aigua i el paisatge com a protagonistes, amb un ventall d’opcions molt ampli dirigit al públic de totes les edats. Alinyà és un dels indrets que forma part de la Xarxa Espais Natura de la Fundació Catalunya-La Pedrera. Es tracta d’un conjunt d’espais d’interès especial per ser protegits on es desenvolupa un pla de gestió per conservar la seva bellesa natural, així com per gestionar el seu ús públic.

Mostrar formulari de contacte