Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La Fundació Integra Pirineus gestiona per primer cop a l'Alt Urgell el programa SIOAS

La Fundació Integra Pirineus gestiona per primer cop a l'Alt Urgell el programa SIOAS

La iniciativa, que finalitzarà el 30 de juny, s'adreça específicament a 10 persones amb discapacitat intel·lectual o trastorns de salut mental que vulguin treballar o busquin una millora ocupacional
Participants en el programa SIOAS a la Cerdanya, gestionat per la Fundació Integra Pirineus (Foto: Integra Pirineus)
12/12/2022 17:10

La Fundació Privada Integra Pirineus gestiona per primera vegada a l’Alt Urgell el Programa de serveis integrals d’acompanyament, orientació i suport a la inserció de les persones amb discapacitat intel·lectual o trastorns de salut mental (SIOAS 2022). La iniciativa, que finalitzarà el 30 de juny, s'adreça específicament a 10 persones amb discapacitat intel·lectual o trastorns de salut mental que vulguin treballar o busquin una millora ocupacional.

El SIOAS inclou atencions i formacions presencials que s'impartiran tant en format individual com grupal, englobant sessions d'orientació laboral, informàtica i competències transversals, amb incidència en les habilitats en comunicació, resolució de conflictes o intel·ligència emocional, entre d'altres. Per accedir a les places disponibles cal acreditar tenir una discapacitat intel·lectual reconeguda o un trastorn de la salut mental i estar realitzant un seguiment psicològic o psiquiàtric. A més, es demana que les persones que hi accedeixen vulguin treballar o buscar una millora de feina.

Les persones interessades en participar-hi o que vulguin tenir més informació del programa, es poden posar en contacte amb Integra Pirineus enviant un correu electrònic a o trucant a 973 35 29 66. 

Itineraris personalitzats

El programa està subvencionat pel Departament d’Empresa i Treball i és objecte de cofinançament per part del Fons Social Europeu. L'objectiu principal és proposar itineraris personalitzats d’orientació i formació en competències que facilitin la recerca de feina, a més de períodes de pràctiques en empreses ordinàries per fer més fàcil la incorporació al món laboral, sempre des de l’acompanyament i el treball amb suport.

Quatre programes socials

Integra Pirineus ja gestiona quatre programes socials: MAIS Alt Urgell, MAIS Cerdanya, SIOAS Cerdanya i SIOAS Alt Urgell. Concretament, aquest 2023 serà el segon any que la Fundació duu a terme el programa SIOAS a la Cerdanya. L'entitat indica que la convocatòria 2021-2022 ha estat un èxit, amb 24 persones participants, 145 hores de pràctiques i 6 persones inserides a l'empresa ordinària, és a dir, que han aconseguit un contracte laboral d’un mínim de noranta dies, amb una jornada de treball de com a mínim el 50 per cent.

També a la Cerdanya i l’Alt Urgell la convocatòria 2021-2022 del Programa Mesures Actives d’Inserció Sociolaboral (MAIS) ha tingut 70 persones participants i 306 hores de pràctiques. Un total de 26 persones han trobat feina, de les quals 14 han treballat com a mínim 3 mesos amb una jornada superior al 50 per cent en empreses d'ambdues comarques.

Mostrar formulari de contacte