Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La Fundació Pau Costa dóna als Bombers nou quadres en reconeixement a la seva tasca

La Fundació Pau Costa dóna als Bombers nou quadres en reconeixement a la seva tasca

L'entitat recorda un dels agents del parc de Tremp que va perdre la vida en l'incendi d'Horta de Sant Joan, el 2009. La pintura és de Josep Serra i Tarragón i s'exposarà en diverses casernes de bombers de la Generalitat
'Distensió d'equip' (Josep Serra i Tarragón)
08/06/2018 10:35

Els Bombers de la Generalitat han rebut de la Fundació Pau Costa una donació de nou quadres en reconeixement a la seva tasca. Es tracta de nou còpies del quadre 'Distensió d'equip' de l'artista i dibuixant Josep Serra i Tarragón, amb el qual ha volgut fugir dels tòpics d'heroïcitat i elitisme per "humanitzar" el treball dels bombers del Grup d'Actuacions Forestals (GRAF).

La Fundació Pau Costa va néixer el gener de 2011 amb la voluntat de divulgar coneixements entorn l'ecologia del foc i la gestió d'incendis forestals, des de l'àmbit tècnic i de recerca, posant-los a l'abast del món operatiu i de la societat en general. Pau Costa, nascut a Sant Julià de Vilatorta (Osona), era membre del Parc de Bombers de Tremp i va ser un dels cinc agents del GRAF que van perdre la vida a l'incendi d'Horta de Sant Joan, el juliol de 2009.

Tot i que Josep Serra i Tarragón ja havia dibuixat sobre la temàtica dels incendis, va ser arran de les històries narrades pels bombers a Horta de Sant Joan que va créixer el seu interès per la feina que fa aquest col·lectiu. Les obres s'exposaran a les dependències que tenen les unitats GRAF als parcs de Bombers de Tremp, Girona, la Pera, Lleida, Manresa, Cerdanyola del Vallès, Rubí, Móra d'Ebre i Reus.

Amb un objectiu divulgatiu i artístic, el fons Art&Fire recull la interpretació de diferents artistes sobre els incendis forestals. L'entrega ha tingut lloc a la seu del departament d'Interior, a Barcelona, i ha comptat amb l'assistència de representants d'ambdues institucions.

Mostrar formulari de contacte