Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La futura planta de biomassa de l'Alt Urgell vol exportar a França, Itàlia i Àustria

La futura planta de biomassa de l'Alt Urgell vol exportar a França, Itàlia i Àustria

De les 75.000 tones anuals de massa forestal amb què es vol treballar, un 80% serien per a la producció de pellet Les 15.000 tones restants generaran energia, principalment per a equipaments públics
Biomassa - Terrenys
01/06/2011 09:49

La futura planta de biomassa de l'Alt Urgell no només preveu generar energia per a la comarca, sinó que podria exportar pellet a d'altres països. Segons les xifres que han avançat des del consorci que la impulsa, es preveu que la instal.lació doni sortida cada any a unes 75.000 tones de massa forestal.

De la presentació als veïns que ha fet fa unes setmanes l'Ajuntament de Montferrer i Castellbò, se'n desprèn que a llarg termini només 15.000 tones seran per a la producció d'electricitat. Les 60.000 restants es destinarien a la producció de pellet i encenalls. L'objectiu és exportar-ne a Andorra i França i, si té èxit, també a Itàlia i Àustria.

La producció d'energia està pensada principalment per a equipaments públics de l'Alt Urgell i de comarques veïnes, com ara la Cerdanya i els Pallars. L'electricitat que sobri la gestionarà la companyia Peusa a través d'una línia d'alta tensió.

Enerforest vol que la planta ja estigui construïda abans no acabi el 2012. Per a la seva ubicació s'ha triat uns terrenys a Montferrer, a prop de l'aeroport i de la zona industrial.

Mostrar formulari de contacte