Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La Generalitat concentrarà en un sol edifici bona part de les seves delegacions territorials a Lleida

La Generalitat concentrarà en un sol edifici bona part de les seves delegacions territorials a Lleida

El bloc, de 5.200 metres quadrats, unificarà oficines que actualment estan disperses en diversos indrets de la capital del Segrià. Jordi Puigneró ha presentat el projecte en una reunió amb els delegats de vegueria, en la qual hi ha participat Ricard Pérez
Reunió de Jordi Puigneró, a Lleida, amb els delegats territorials de la Generalitat (Foto: Govern)
12/01/2022 19:50

El solar de Magisteri acollirà en un sol edifici bona part de les delegacions territorials de la Generalitat a la regió de Lleida, que actualment segueixen prestant servei també a l'Alt Pirineu i Aran. Així ho ha anunciat aquest dimecres el vicepresident de Govern, Jordi Puigneró, en el consell de direcció amb els delegats de les vegueries, que s'ha celebrat a Lleida i posteriorment en un acte la Cambra de Comerç. A la trobada hi ha participat el delegat del Govern a l'Alt Pirineu i Aran, Ricard Pérez.

L'objectiu d'aquesta unificació de serveis en un sol edifici és l'estalvi de costos i avançar cap a "una millora de la gestió en termes de sostenibilitat i eficiència", tal com ha explicat Puigneró per a l'ACN. D'aquesta manera, es farà "una clara aposta cap al sistema de finestreta única" mitjançant l'Oficina d'Atenció al Ciutadà, segons hi ha afegit el delegat territorial a Lleida, Bernat Solé.

El nou immoble, que comptarà amb una parcel·la de 5.216 metres quadrats, concentrarà serveis de la Generalitat que a data d'avui estan dispersos en una trentena d'oficines i dependències administratives de Lleida, algunes de lloguer i d'altres de propietat. Aquestes oficines actuals sumen una superfície de 30.000 m2; és a dir, unes sis vegades més que el nou edfici. Tot i això, alguns serveis conservaran la seva ubicació actual, per motius d'eficiència administrativa, per característiques tècniques o bé per ser una seu emblemàtica. 

Solé ha explicat que des de la delegació, juntament amb tècnics de la Generalitat, ja fa mesos que treballen en l'elaboració del pla funcional del que serà el nou edifici. Així, s'està visitant les dependències actuals de serveis territorials per conèixer-ne els espais, quantificar-los i apuntar les necessitats d'espais previstes en el futur. Enguany es preveu fer la redacció de pla funcional i la tramitació urbanística. Al 2023 es farà la licitació de la redacció del projecte.

Desplegament de delegacions dels departaments a l'Alt Pirineu i Aran

Dins d'aquests canvis en la presència territorial de la Generalitat, Jordi Puigneró ha anunciat recentment que el Govern preveu desplegar a l'Alt Pirineu i Aran un mínim de quatre delegacions de les conselleries, amb l'objectiu d'apropar l'administració i estalviar desplaçaments a Lleida. De moment no s'ha concretat a quines poblacions s'ubicaran aquestes oficines, tot i que Puigneró ha avançat que la intenció és que la implantació es faci de manera descentralitzada.

Mostrar formulari de contacte