Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La Generalitat dóna suport econòmic a l'Escola Folk del Pirineu-Tallers d'Arsèguel

La Generalitat dóna suport econòmic a l'Escola Folk del Pirineu-Tallers d'Arsèguel

El centre, ubicat a l'Alt Urgell, es dedica a la formació i la promoció de la música i la dansa tradicional L'aportació de més de 100.000 euros es farà en el període 2011-2013 i es complementarà amb un ajut de l'Institut d'Estudis Ilerdencs

Arsèguel - Tallers i Escola Folk
Arsèguel - Tallers i Escola Folk
28/06/2011 19:32

El Govern català ha aprovat destinar 108.000 euros entre el 2011 i 2013 a l'Escola Folk del Pirineu-Tallers d'Arsèguel, un centre estable dedicat a la formació i a la promoció de la música i la dansa d'arrel tradicional al Pirineu.

Situat a la localitat d'Arsèguel, el centre va ser creat el 2010 a través d'un conveni entre el Departament de Cultura, l'Ajuntament d'Arsèguel, l'Institut d'Estudis Ilerdencs i l'Associació Cultural per la Tradició Musical TRAM amb l'objectiu de dotar les comarques pirinenques de programes formatius sobre la seva tradició i convertir-se en una eina més de promoció de l'aprenentatge de matèries relacionades amb la cultura tradicional, bàsicament la música i la dansa.

Actualment l'escola desenvolupa els programes següents: Tallers d'Arsèguel de música i dansa tradicional (caps de setmana al llarg del curs acadèmic), Folk a l'escola (dedicat a portar l'aprenentatge de la música tradicional a escoles de comarques pirinenques), Pedagogia de la música i la dansa tradicionals (a través del curs regular i de la convocatòria de classes magistrals) i Colònies musicals.

A banda de l'aportació del Govern, en el període 2011-2013 l'Institut d'Estudis Ilerdencs destinarà 30.000 euros al centre. L'Ajuntament d'Arsèguel cedirà els espais de l'escola per un període mínim de 10 anys.

Mostrar formulari de contacte