Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La Generalitat destina 4,5 milions d'euros al Sant Hospital de la Seu d'Urgell

La Generalitat destina 4,5 milions d'euros al Sant Hospital de la Seu d'Urgell

El centre mèdic ha fet un pla de viabilitat per millorar la gestió i la situació econòmica El Patronat garanteix que no hi haurà cap retallada en el personal sanitari
Hospital de la Seu d'Urgell
09/08/2011 12:33

El Govern de la Generalitat ha aprovat una bestreta de 4,5 milions d'euros que es destinaran al Sant Hospital de la Seu d'Urgell. Segons informa l'ACN, fonts del Patronat del centre mèdic asseguren que aquests diners serviran per "afrontar una difícil situació econòmica". Paral·lelament, ja s'ha redactat un pla de viabilitat per millorar la gestió de l'equipament i "fer-lo més sostenible econòmicament".

Des del Patronat s'afirma que "un centre mèdic com el de La Seu és molt difícil que sigui viable". Tanmateix, les mateixes fonts comenten que "sí que es pot aconseguir que sigui menys deficitari millorant-ne la gestió". Així, el Sant Hospital haurà d'oferir els serveis actuals "però d'una manera més eficient". Com a exemple, es proposa reduir la despesa en medicaments o variar la cirurgia major ambulatòria per tal de reduir les hospitalitzacions.

D'altra banda, el Patronat de l'Hospital ha negociat amb el Servei Català de la Salut els contractes per aquest any que, com a la resta d'hospitals, han patit retallades.

Manteniment dels llocs de treball

Fonts del Patronat subratllen que les millores es faran sense tocar el personal de l'hospital, on hi treballen 250 persones. En aquest sentit, també s'advoca per no perdre els metges d'especialitat -cardiòleg, uròleg, dermatòleg i pneumòleg-, que són metges que visiten a l'hospital cada quinze dies. En un altre sentit, es treballarà per millorar la formació dels professionals "per tal que alguns dels seguiments de malalties que fa els especialistes les puguin fer metges del centre".

Difícil situació econòmica

La difícil situació econòmica de l'Hospital ha vingut també motivada per la remodelació que s'ha fet durant els últims anys de les instal·lacions. S'ha millorat el servei d'urgències, l'àrea quirúrgica i l'àrea radiològica. També s'ha fet l'ampliació dels accessos i del servei d'admissions. Les obres de remodelació de l'hospital han suposat una inversió de 5.055.000 euros.

Els treballs, a més, han suposat per a l'Hospital un afegit d'1,7 milions euros a pagar a la constructora, amb qui es va trencar el contracte l'any 2007 per retards en l'entrega i perquè es va entendre que no s'havien fet bé les obres. L'empresa constructora va portar la Fundació del Sant Hospital als tribunals, que li van donar la raó en el litigi. En aquest sentit, fonts del Patronat han explicat que s'ha arribat a un acord per pagar finalment 1.023.000 euros.

El Sant Hospital de la Seu dóna servei a unes 25.000 persones de tota la comarca. Compta amb 26 llits en una planta i 22 en una segona planta (actualment tancada), dos quiròfans operatius i servei de radiologia amb un TAC.

Mostrar formulari de contacte