Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La Generalitat destinarà 120.000 euros a la neteja i manteniment dels accessos a les estacions d'esquí nòrdic

La Generalitat destinarà 120.000 euros a la neteja i manteniment dels accessos a les estacions d'esquí nòrdic

El director general de Muntanya, Albert Alins, ho ha anunciat aquesta setmana en una reunió amb els alcaldes de Tot Nòrdic
Reunió de Tot Nòrdic (Foto: Ajuntament de la Seu d'Urgell)
06/10/2016 12:05

El Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya habilitarà aquest 2016 una partida específica de 120.000 euros per a la neteja i manteniment dels accessos a les pistes d'esquí nòrdic de Catalunya. Així ho han explicat aquesta setmana Albert Alins, director general de Muntanya, i Xavier Civit, responsable de les relacions amb les estacions d’esquí del Govern de Catalunya, en una trobada amb els alcaldes de Tot Nòrdic, la Mancomunitat que aplega els municipis dels set equipaments d'esquí de fons de Catalunya.

En la reunió, celebrada a la Seu d'Urgell, es va subratllar la importància que té per a les estacions el manteniment i la neteja dels accessos a les pistes per garantir un bon impacte turístic i econòmic. "Les estacions de muntanya són un dels principals motors de dinamització econòmica del territori i garantir-ne uns bons accessos és essencial", destaca Albert Batalla, alcalde de la Seu i president de la Mancomunitat. Batalla agraeix l'esforç del Govern de la Generalitat pel fet d'habilitar aquesta partida, malgrat treballar amb el pressupost prorrogat del 2015. El projecte de pressupostos pel 2017 preveu l'augment d'aquesta partida fins als 200.000 euros.

Segons informa l'Ajuntament de la Seu d'Urgell, la gestió de la subvenció del Departament de Territori es farà a través del Consell Comarcal de l'Alt Urgell, en el cas de la inversió a les pistes de Sant Joan de l'Erm i Tuixent-La Vansa. El Consell Comarcal de la Cerdanya se n'encarregarà de la de les estacions de Lles, Aransa i Guils Fontanera, mentre que el Consell Comarcal del Pallars Sobirà assumirà la de les estacions de Virós-Vall Ferrera i Tavascan.

Congelació del preu dels forfets

En la reunió també es van tractar altres temàtiques prèvies a l'inici de la temporada com la congelació del preu dels forfets per quart any consecutiu o la implementació per aquesta temporada de nova senyalització a les estacions, un nou fulletó turístic i un nou web gràcies a la subvenció d'un projecte Leader, en aquest cas del Consorci Alt Urgell-Cerdanya.

En aquesta mateixa reunió també es va aprovar el projecte de pressupost de Tot Nòrdic per al 2017 que es manté en els 16.821 euros.

Mostrar formulari de contacte