Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La Generalitat difon l'ús de les noves tecnologies a les empreses de l'Alt Urgell

La Generalitat difon l'ús de les noves tecnologies a les empreses de l'Alt Urgell

El secretari de Telecomunicacions i Societat de la Informació, Jordi Bosch, ha assegurat que les PIMES catalanes han de millorar en l'aplicació de les TIC
Presentació del Pla Pimestic
26/06/2008 18:06

La Generalitat de Catalunya, a través de la Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació, ha mostrat avui als empresaris de l'Alt Urgell el Pla PIMESTIC, per fomentar l'ús de les noves tecnologies en els negocis del territori.

En una jornada informativa, celebrada a l'hotel Nice, s'ha repassat els avantatges d'implantar les tecnologies de la informació i la comunicació per accelerar el procés d'adoptació de les solucions tecnològiques a les empreses. La trobada ha tingut un format participatiu per intercanviar informació i exposar dubtes. El programa ha comptat, a més, amb la presentació d'una iniciativa local d'èxit en l'àmbit de les noves tecnologies. Eugeni Silva, d'Electrònicasputnik, ha exposat la seva proposta de venda de productes electrònics per Internet.

Durant el transcurs de la jornada també s'ha donat a conèixer el nou servei d'orientació de les pimes en l'ús de les tecnologies digitals, i s'ha ofert informació sobre els ajuts i les vies de finançament de què es poden beneficiar les empreses per poder ser més competitives.

Les PIMES catalanes han de millorar en l'aplicació de les TIC

El secretari de Telecomunicacions i Societat de la Informació, Jordi Bosch, ha manifestat aquest dijous a la Seu d'Urgell que les PIMES catalanes estan per sobre de la mitjana europea i espanyola pel que fa a la quantitat d'ús de la tecnologia, però no en la qualitat d'ús. Pel que fa a aquest paràmetre, les PIMES de Catalunya estan per sobre de la mitjana espanyola però per sota de l'europea. Bosch, que ha fet aquestes declaracions en el marc de la jornada PIMESTIC celebrada a la capital de l'Alt Urgell, creu que "encara hi ha molta feina a fer respecte a la qualitat en la utilització de les noves tecnologies al si de les petites i mitjanes empreses, ja que si bé s'han incorporat en els processos productius, no s'han desplegat totes les possibilitats que ofereixen".

La jornada divulgativa també ha servit per donar a conèixer el nou servei d'orientació en l'ús de les tecnologies digitals que s'ha posat en marxa des del Govern i que pretén ajudar a les empreses a entendre quina és la tecnologia que necessiten. A més, Bosch ha explicat que els empresaris que vulguin tirar endavant aplicacions de tecnologia als seus negocis poden sol·licitar a l'executiu català i vies de finançament.

Jordi Bosch també ha manifestat que és important que les empreses identifiquin el terme mitjà de tecnificació que necessiten, ja que una sobretecnificació serà 'cara i poc eficient' i una infratecnificació restarà competitivitat a l'empresa. I és en aquest sentit que es promou el pla PIMESTIC amb diverses reunions arreu del territori així com el nou servei d'orientació. Precisament l'equilibri territorial és un dels factors que, segons Bosch, s'ha tingut en compte a l'hora de desenvolupar el pla. En aquest sentit, tant en la línia de les ajudes al finançament com en la de l'orientació, s'intenta posar en contacte empreses i professionals del territori, per fomentar la creació de xarxes que impulsin el desenvolupament econòmic.

Mostrar formulari de contacte