Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La Generalitat donarà més reconeixement legal als tècnics de joventut

La Generalitat donarà més reconeixement legal als tècnics de joventut

És una de les mesures previstes a la nova llei que s’ha d’aprovar l’any vinent La participació, tema central de la Trobada Nacional de Polítiques de Joventut
Inauguració Trobada de Polítiques de Joventut
23/10/2008 18:30

La Generalitat donarà més reconeixement a la figura laboral dels tècnics de joventut. Aquest és un dels punts de la nova Llei de Joventut que s’aprovarà l’any vinent, segons les previsions del Govern. L’anunci s’ha fet a la Seu d’Urgell, en la inauguració de la Trobada Nacional de Polítiques de Joventut.

El Consell de Govern de la Generalitat començarà a debatre la nova Llei la setmana vinent. El secretari general de Joventut, Eugeni Villalbí, creu que aquest canvi permetrà als tècnics treballar en millors condicions.

La trobada reuneix fins dissabte més de 500 regidors i tècnics de joventut de Catalunya. També s’hi ha convidat els homòlegs d’Andorra i del Llenguadoc-Rosselló. L’alcalde de la Seu d’Urgell, Albert Batalla, es mostra molt satisfet per l’alta participació, tenint en compte que les previsions inicials éren d’uns 300 assistents.

La Sala de Sant Domènec ja s’ha omplert de gom a gom a la primera jornada, per la qual cosa s’ha habilitat tots els espais disponibles per encabir tots els participants. El tema central de la trobada és la participació, de la qual ha parlat a la conferència inaugural el president de la Fundació Jaume Bofill, Jordi Sànchez. El sociòleg ha fet una crítica a l’actual dinàmica de les institucions i ha fet una crida a renovar una democràcia que en masses àmbits encara es limita a votar cada quatre anys. Per Sànchez, els polítics han de fer aquest pas per evitar l’expansió de les ideologies populistes.

Eugení Villalbí ha avançat que les xerrades també prestaran atenció als municipis petits: “Molts ajuntaments amb una gran extensió però amb poca gent jove es veuen obligats a desenvolupar polítiques per a aquest col.lectiu i volem intercanviar experiències per millorar aquesta acció”.

La consellera d’Acció Social i Ciutadania, Carme Capdevila, participarà aquest divendres a la una del migdia en la Trobada Nacional de Polítiques de Joventut que es fa la Seu d’Urgell. En el seu discurs, la consellera farà balanç de les actuacions impulsades pel Departament en matèria de joventut en l’equador de la legislatura, i explicarà el nou horitzó de les polítiques de joventut del Govern per als propers anys.

Mostrar formulari de contacte