Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La Generalitat dota 25 municipis de l'Alt Pirineu d'un pla urbanístic 'temporal'

La Generalitat dota 25 municipis de l'Alt Pirineu d'un pla urbanístic 'temporal'

La mesura beneficia 173 nuclis de població i s'utilitzarà com a màxim quatre anys Les noves normes no preveuen augments de l'extensió de sòl urbanitzable
Curs turisme rural i recursos naturals
09/04/2010 11:26

Un total de 25 municipis de l'Alt Pirineu, que tenen 173 nuclis de població, disposaran des d’aquest divendres d'unes normes urbanístiques amb vigència “temporal”. El planejament s’utilitzarà com a màxim quatre anys, període en què cada un dels ajuntaments hauria de tenir aprovat el seu propi pla.

El director general d'Urbanisme, Pere Solà, ha explicat que les noves normes no preveuen augments de l’extensió de sòl urbanitzable i que els planejaments només contemplen “petits creixements” als nuclis existents.

Solà també ha explicat que la Direcció General d'Urbanisme ha redactat un total de 153 documents per a tot Catalunya per encàrrec del Departament de Política Territorial i Obres Públiques (PTOP). Es tracta, tal com ha explicat Solà, de dotar temporalment aquests municipis d'una normativa que 'reguli' el seu desenvolupament urbanístic.

El document especifica el sòl urbanitzable i no urbanitzable de cada terme municipal i contempla uns creixements en habitatge que han de permetre a la població resident tenir “espai potencial” per si opten per la construcció d'un nou habitatge a l'entorn del nucli existent.

Ara els municipis hauran de tramitar el document com si fos un POUM propi, garantint que se'n faci exposició pública perquè els veïns i les diferents parts puguin fer-hi aportacions. El director d'Urbanisme admet que aquesta pot ser una opció dels municipis petits perquè aprovar aquest planejament redactat per Urbanisme no els comporta “cap cost”.

La Comissió d'Urbanisme de Catalunya es reuneix avui a Barcelona per donar el vistiplau a l'entrada en vigència d'aquestes normes.

Segons les dades facilitades per la Generalitat, dels 103 municipis que des d'aquest divendres tindran aquest planejament provisional, 25 es troben a la demarcació de l'Alt Pirineu i tenen 173 nuclis de població; 48 són a Ponent, amb 88 nuclis; 24 de les comarques centrals, amb 40 nuclis; mentre que els 6 la demarcació de Girona disposen de 10 nuclis.

Mostrar formulari de contacte